Od sljedeće godine plaćamo YouTube?

Objavljeno: 28. 10. 2013 u 15:46h

YouTube svojim mobilnim korisnicima planira uvesti premium uslugu slušanja muzike na zahtjev, piše Tehnoklik.hr.

youtube

Poput servisa Spotify, YouTube će korisnicima dati mogućnost da gledaju muzički video besplatno, ali s oglasima. U drugom slučaju, moraće platiti oko 10 dolara ako žele gledati video bez reklama.

Obje verzije, i besplatna i ona koju korisnici budu plaćali, imaće neograničen pristup muzici na YouTubeu, izvještava Billboard. Ipak, servis premium će korisnicima ostaviti mogućnost da “streamaju” cijele albume, kao i da sačuvaju omiljene pjesme za offline slušanje.

YouTube je već osigurao većinu licenci potrebnih za lansiranje svog muzičkog servisa preko svoje kompanije Google i njenog servisa All Access, koji je pokrenut u maju.

Takav servis mogao bi jednom u budućnosti biti integrisan i s ostalim Googleovim proizvodima, kao što je Google Glass.

YouTube je odbio komentirati planove o muzičkom servisu rekavši da “zasad nema ništa za najaviti”.

Ranije ovog mjeseca YouTube je objavio da je postao dio BBC-jevog novog servisa Playlister, koji korisnicima omogućava da snimaju svoje omiljene pjesme koje čuju na BBC-jevim radijskim postajama na svoju online listu. Ova lista (playlist) kasnije se može prebaciti u Spotify, YouTube ili Deezer, te će je korisnici moći poslušati.

Izvor: RadioSarajevo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/od-sljedece-godine-placamo-youtube/||claudebot