SP: Iz Neuma brodom u Brazil?

Objavljeno: 21. 10. 2013 u 15:36h

Turistički odlazak u Brazil u junu i julu 2014. godine odjednom je postao jedna od važnijih tema u BiH, u zemlji u kojoj je prosječna neto plata jedva preko 400 evra.

foto

Turističke agencije, kao iznenađene velikim zanimanjem za putovanja na SP, još nisu iznijele konkretne ponude, no najavljuju aranžmane koji ne bi mogli stajati manje od tri do četiri hiljade evra, dakle nešto manje od prosječene godišnje plate u BiH.

“Cijene letova za Brazil i sada su visoke, a zamislite kakve će biti tada”, kazao je “Oslobođenju” direktor agencije “Centrotrans” Muamer Lutvić.

U toj su agenciji izračunali da ne mogu ponuditi aranžman koji bi bio jeftiniji od 3.990 evra, a on bi obuhvaćao put u trajanju od dvije sedmice.

Gdje će se uz to letjeti unutar Brazila ovisilo bi o izvlačenju parova što će se znati u decembru, a budu li destinacije udaljene, cijena bi mogla dostići iznos i do šest hiljada evra.

Pretpostavljajući kako će zanimanje za odlazak u Brazil biti veliko u sarajevskoj agenciji “Relax tours” planiraju ponuditi čak i da se preko Atlantika putuje brodom. No, pitanje je koliko je potencijalnih putnika spremno provesti oko 20 dana putujući u jednom smjeru?!

Kako god se iz BiH bude putovalo u Brazil, nogometni fanovi trebaju računati na cijene avio karata veće od 1.000 evra, noćenja po cijeni od 200 evra, te na ulaznice koje će koštati od 90 do 175 američkih dolara.

U bankama u BiH ne isključuju mogućnost uvođenja posebnih kreditnih aranžmana samo za ovu priliku.

“Zanimljiva bi bila opcija da se nenamjenski kredit ponudi po još povoljnijim uslovima ili nižim naknadama za klijente koji će njime uplatiti turistički aranžman za Brazil”, najavio je direktor marketinga Hypo banke Petar Stefanović.

Izvor: Doznajemo/Oslobođenje

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sp-iz-neuma-brodom-u-brazil/||claudebot