Grad bez popisnog materijala

Objavljeno: 11. 10. 2013 u 12:24h

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Bijeljini mogao bi danas da bude zaustavljen zbog nedostatka popisnog materijala, rekao je predsjednik gradske Komisije za popis Predrag Novaković.

POPIS 5

On kaže da je materijal zatražen još početkom sedmice, ali da još nije stigao u grad.

Novaković pokušava da popisni materijal nabavi u okolnim opštinama, kako popis ne bi bio ugrožen.

“Očekivali smo da ćemo posao završiti u roku, neka sela su već popisana, u mnogim statističkim krugovima posao je pri kraju, ali zbog nedostatka popisnog materijala može se dogoditi da Bijeljina ostane nepopisana u roku do 15. oktobra”, upozorio je Novaković.

Prema njegovim riječima, situacija je kritična u najnaseljenijim gradskim područjima – Intergaj, Koviljuše i Ge-te-cet.

Procjenjuje se da Bijeljina ima 130.000 stanovnika. Grad je podijeljen na 508 statističkih krugova, a popis obavlja 495 popisivača čiji rad nadgledaju 62 instruktora.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/grad-bez-popisnog-materijala/||claudebot