Banjaluka: Starac u afektu usmrtio poznanika

Objavljeno: 30. 9. 2013 u 08:51h

Vid Kondić (77), iz Banjaluke, ubio je Željka Ninića (24) u stanju jakog afekta i bijesa koji se nakupio zbog ranijih sukoba sa njim, rekla je u banjalučkom Okružnom sudu vještak neuropsihijatar Jadranka Pavlović.

sudnica

Kondić je optužen da je Ninića usmrtio u svojoj kući udarcima držalicom za sjekiru 23. aprila ove godine.

Pavlovićeva je kazala da je u vrijeme ubistva Kondić bio u stanju smanjene sposobnosti da shvati značaj djela i pod uticajem alkohola.

– Optuženi Kondić je ranije imao razmirice s Ninićem i kada ga je ugledao u svom krevetu, kod njega se javio jak bijes i došlo je do nekontrolisanog ponašanja. Uzeo je držalicu iz straha i više puta udario Ninića. Tad nije znao da ga je ubio – objasnila je Pavlovićeva.

Specijalista sudske medicine Željko Karan rekao je da je Ninić preminuo usljed teških povreda glave i mozga.

– Imao je po glavi i tijelu najmanje 30 povreda od kojih su smrtonosne bile one koje su nanesene po glavi – kazao je Karan.

Prema navodima u optužnici, Ninić je u Kondićevu kuću 23. aprila došao u večernjim časovima zajedno sa Perom Dragišićem i neprimjetno ušao sobu i legao na njegov krevet. Ninić je u to vrijeme bio pijan i imao je 2,08 promila alkohola u krvi pa je zaspao na Kondićevom krevetu.

– Kada je Kondić ušao u sobu i zatekao Ninića, probudio ga je i došlo je do svađe i guranja. Zatim je u stanju sužene svijesti otišao u dnevnu sobu, uzeo držalicu od sjekire i rekao: “Sad ću ga ubiti”. Vratio se u sobu i počeo da udara Ninića. Nanio mu je najmanje 30 udaraca po glavi i tijelu od kojih je Ninić preminuo – navedeno je u optužnici.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/banjaluka-starac-u-afektu-usmrtio-poznanika/||claudebot