Bihać: Otrovnica je ugrizla u stanu

Objavljeno: 5. 8. 2013 u 18:35h

Kada je prije nekoliko dana iz Beograda došla u Bihać, Hasnija Petrović (60) nije ni slutila da će se njena posjeta sinu Vučku u naselju Ozimice pretvoriti u pravu dramu.

baka

Naime, dok je njen sin otišao u kupovinu, ona je boravila na terasi, a zmija otrovnica uvukla se u stan.

Šare po tijelu

– Uzela sam papuče i otišla na terasu, ne primijetivši ništa posebno. U međuvremenu su stanari po zgradi ganjali zmiju koja se uvukla u naš stan. Kada se sin vratio iz prodavnice, povikao je “zmija, zmija!”. Uzela sam mašice i pokušala da je uhvatim, ali me ona ujela za ruku – priča za “Avaz” Hasnija Petrović, objašnjavajući da ne zna o kojoj je zmiji riječ, već samo da je bila duža od metar i da je po sebi imala šare.

Drami tu nije bio kraj jer, kada su je odvezli u Hitnu pomoć, tamo ih je dočekalo novo iznenađenje. Ljekar im je rekao da Hasnija treba primiti injekciju, jer se po opisu radi o zmiji otrovnici, ali je nisu imali.

Njen sin Vučko nabrzinu je obišao nekoliko apoteka u kojima su mu kazali da antitetanusa, zbog određenih okolnosti, nema na području Federacije BiH.

– Zvao sam prijatelje i jedna koleginica mi je kazala kako je po antitetanus morala otići van granica BiH i da joj je ostala jedna injekcija. Tako sam se snašao i nakon dva sata čekanja moja majka je primila injekciju. Pitam se šta da je ta zmija ujela moju suprugu koja je trudna i ovih dana treba da se porodi – kaže Vučko, dodajući da se otrovnica, najvjerovatnije, uvukla u drva za ogrjev te da su u blizini bila i dječija kolica i bicikli.

Uskoro nana

Cijela drama u Bihaću na kraju se srećno završila.

– Mama Hasnija može ostatak odmora provesti u našem društvu, radujući se unučetu koje ovih dana očekuje – dodao je Vučko.

Izvor: Avaz

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bihac-otrovnica-je-ugrizla-u-stanu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])