Povoljni uslovi za vožnju

Objavljeno: 17. 7. 2012 u 08:15h

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH uslovi za vožnju su povoljni, na putevima koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina ima odrona, a na dionicama gdje se izvode radovi saobraća se nešto sporije i moguće su obustave.

U toku je sanacija kolovoza na magistralnim putevima Klašnice-Gradiška – na nadvožnjaku na ulazu u Gradišku, Draksenić – Vrbaška, kao i na putu Derventa – Šešlije, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Radovi se izvode i na magistralnom putu Dobro Polje – Brod na Drini, Tjentište-Brod na Drini i Brod na Drini-Foča, gdje je obavezno poštovanje postavljene privremene vertikalne signalizacije, kao i na putu Klašnice – skretanje na autoput, gdje se saobraćaj odvija jednom trakom naizmjenično.

U toku je sanacija regionalnog puta Tišča – Šekovići, gdje je u funkciji jedna traka, zatim Rogatica-Borike, kao i Ukrina – G. Vijaka, na mjestu klizišta gdje se saobraćaj odvija jednom trakom naizmjenično.

Saobraćaj je, zbog sanacije kolovoza usporen na regionalnom putu Srbac-Prnjavor, a na putu Bobetino Brdo-Donja Bukovica-Vršani-Rača- vrši se presvlačenje kolovoza.

Deminiranje terena izvodi se na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most, na lokalitetu sela Rasavci od 8.00 do 18.00 časova, te na lokalnom putu Hambarine-Ćopići, u istom vremenskom periodu.

U toku je deminiranje terena na regionalnom pravcu Milići-Zeleni Jadar, opština Srebrenica, zbog čega od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.

Zbog deminiranja terena, od 8.00 do 18.00 časova dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja i na dionici regionalnog puta Ševarlije-Jabučić Polje, opština Doboj, a isti režim saobraćaja je aktuelan i na regionalnom putu Krupac-Igman (u rejonu sela Šerifići) u periodu od 7.00 do 15.00 časova.

Na magistralnom putu Foča-Čemerno-Gacko saobraćaj vozila nosivosti do 15 tona i vozila izvođača radova, preusmjerava se na privremeno izgrađenu obilaznicu, radi izvođenja radova na projektu “Trajna sanacija klizišta Čemerno”.

Na putu Brod na Drini-Šćepan Polje saobraćaj je zabranjen za teretna vozila nosivosti preko 12 tona, a na regionalnom putu Karanovac-Kneževo u mjestu Karanovac zabranjen je saobraćaj preko mosta na rijeci Vrbas za sva vozila nosivosti preko 20 tona. Alternativni putni pravac je: Banjaluka-Crna Rijeka – granica Republike Srpske(Ugar)-Jajce-Donji VakuF-Turbe.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema zadržavanja.

Na graničnom prelazu Deleuša, zbog izvođenja radova na crnogorskoj strani prelaza, potpuno je obustavljen saobraćaj za teretna motorna vozila. Za ostale kategorije vozila saobraćaj se obustavlja svakodnevno od 8.00 do 10.00 i od 15.00 do 17.00 časova.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/povoljni-uslovi-za-voznju-10/||claudebot