Zeleno srce Banjaluke za padobrance

Objavljeno: 30. 5. 2012 u 11:07h

U nadi i sa željom da spase takozvani „Picin park“ u Banjaluci, na kojem je planirana izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa, Banjalučani su pokrenuli inicijativu da se na toj zelenoj površini u centru Banjaluke napravi memorijalni park posvećen petorici stradalih padobranaca u avionskoj nesreći u Zalužanima.

Umjesto mramornog, klasičnog spomenika, Banjalučani predlažu da se na čistini parka zasadi pet stabala „da rastu prema nebu koje su ti momci toliko voljeli“. Na taj način njima bi se ovim hrabrim momcima odala najveća počast, a park bi dobio novi, posvećeni karakter i više ne bi nosio ni trenutno ime koje nije reprezentativno.

Već treći dan Banjalučani uveliko protestuju protiv uništenja ove zelene površine i izgradnje stambeno poslovnog kompleksa na njoj. Okupljeni na društvenoj internet mreži Fejsbuk poručili su da ne žele da žive u gradu od betona. Osim na društvenoj mreži, već dva dana traju protestna okupljanja i u parku.

Građani su poručili su da neće odustati od protesta sve dok nadležni ne saslušaju njihove primjedbe. Mnogi su ovu situaciju prokomentarisali riječima: Idu lokalni izbori i vidjećemo ko će na kraju biti pobjednik, a ko gubitnik!

Sljedeće protestno okupljanje najavljeno je za večeras u 18 sati.

Parcela od 30.000 kvadratnih metara, između ulica Vuka Karadžića, Jovana Dučića, Pave Radana i Prvog Krajiškog Korpusa, na zelenoj površini kod Medicinske u vlasništvu je preduzeća “Grand trade”, odnosno kontroverznog banjalučkog biznismena Mile Radišića. Kako je navedeno, u sklopu prve faze izgradnje radiće se na iskopavanju zemljišta, a planirana je i gradnja tri velika objekta.

Izvor: Istinito

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zeleno-srce-banjaluke-za-padobrance/||claudebot