Mladići iz Banjaluke napali porodicu Petković

Objavljeno: 22. 4. 2012 u 19:33h

U sukobu mještana Čardačana pored Laktaša i grupe mladića iz Banjaluke koja je napala njihovu kuću povrijeđene tri osobe, a još tri su uhapšene.

U sukobu koji se desio u subotu poslijepodne je upucan Saša Damić u koga je nedavno pucala policija na Starčevici prilikom pokušaja hapšenja.

Ukupuno 12 napadača došlo je u subotu oko 18.30 pred kuću Momčila Petkovića u mjestu Čardačani u opštini Laktaši gdje su bez ikakvog razloga napali članove tog domaćinstva, pišu “Nezavisne novine”.

Među napadačima je bio i Saša Damić, koji je nedavno ranjen u banjalučkom naselju Starčevica prilikom pokušaja hapšenja.

Mještani navode da su napadači od kojih je većina iz banjalučkog naselja Starčevica, Petkoviće napali greškom, a meta im je zapravo bio devetnaestogodišnji Čardačanin J.M.

Napadači su došli sa tri vozila, te su sa psovkama i prijetnjama udarali u vrata porodice Petković u kojoj su bili Momčilo, njegova supruga, maloljetni sin i rođak iz komšiluka.

Policijskim službenicima laktaške policijske stanice u subotu je prijavljeno je da je došlo do pucnjave u Čardačanima ispred kuće M.P. Ustanovljeno je da je dan ranije LJ.M. prepriječio put G.T. svojim putničkim vozilom. Taj događaj nije bio prijavljen policiji.

Iz policije saznajemo da je G.T. u subotu pozvao telefonom LJ.M. da ga pita zašto je to uradio, na šta mu je ovaj opsovao djecu i spustio slušalicu.

M.R. je kasnije pozvao Sašu Damića i Dž.V. iz Banja Luke. Njih sedmorica su se u subotu uveče oko 19 časova sa tri putnička vozila otišli u Čardačane i tražili kuću LJ.M.

Međutim, greškom su došli do kuće Petkovića. Izašli su ispred kuće sa palicama i pajserima i počeli da galame i prijete.

“Otvorio sam vrata i vidio sam veći broj mladića koji su počeli da nam prijete, ni sam ne znam zašto, jer nikome nisam ni kriv ni dužan. Kada sam vidio da neće odustati vratio sam se u kuću i uzeo lovačku pušku da ih otjeram, a kada sam izašao vani oni su mi uspjeli oteti pušku. Prethodno sam jedan hitac ispalio u vazduh”, rekao je Petković, prenose “Nezavisne novine”.

U međuvremenu je kući stigao Momčilov sin Siniša, koga su mladići napali.

Tu je nastalo rvanje između Siniše i mladića iz Banjaluke, a kada su napadači shvatili da su pogriješili napustili su dvorište porodice Petković.

U obračunu oca i sina Petkovića sa mladićima iz vatrenog oružja povrijeđen je Damić Saša dok su povrede nanesene čekićem zadobili Dejan Vujić i Vajrača Dženan, objavila je ATV na svom portalu.

U policijskom izvještaju stoji da se situacija potom smirila, a osobe koje su došle pred kuću su pokušali da objasne da je greška u pitanju i da traže LJ.M.

Nakon toga svi su otišli. M.R. je upravljao putničkim vozilom Audi i vozio povrijeđene hitnu pomoć. Dok se udaljavao sa lica mjesta sletio je sa puta. Audi je ubrzo vraćen na put i povređene odvezao u hitnu pomoć.

U međusobnom obračunu tjelesne povrede su zadobili: S.P., D.V., Dž.V i S.D., koji su hospitalizovani u KBC Banja Luka.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela nasilničko ponašanje, ugrožavanje sigurnosti i tjelesna povreda, policijski službenici policijske stanice Laktaši su lišili slobode G.T., Z.M. i M.M, dok se M.R. nalazi u bjekstvu.

Policijski službenici rade na utvrđivanju svih detalja koji su prouzrokovali događaj, kao i utvrđivanju svega što se dogodilo ispred kuće Petrovića.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/mladici-iz-banjaluke-napali-porodicu-petkovic/||claudebot