Pokloni i igraonica za djecu s posebnim potrebama

Objavljeno: 22. 12. 2011 u 10:11h

Prigodne poklone povodom novogodišnjih praznika i ove godine dobiće 62 djece, od kojih je 32 sa posebnim potrebama, koja su članovi Udruženja hendikepiranih lica “Želje” iz Višegrada.

Pokloni za djecu

Poklone po pravilu obezbjeđuju donatori – višegradske firme ili se nabavka slatkiša obavlja iz vlastitih sredstava Udruženja.

“Troje djece sa posebnim potrebama nije u mogućnosti da ide u školu, a u specijalnom odjeljenju Osnovne škole `Vuk Karadžić` ima 11 učenika”, kaže predsjednica Udruženja Slađana Stamenković.

Da bi djeci članovima olakšalo život Udruženje je osnovalo i dječiju igraonicu u kojoj 12-oro djece, među kojima je i dvoje sa posebnim potrebama, uz nadzor vaspitača provode dnevno pet časova slobodnog vremena.

Osim igraonice, koja je aktivna punih pet godina, Udruženje za svoje članove organizuje i izlete na Zlatibor, Taru, Borike i krstarenje Drinom do Starog Broda i mosta na Žepi.

 “Proveli smo i niz drugih projekata u vezi sa ovom kategorijom djece kao što je i onaj o edukaciji roditelja o pravima iz dječije i socijalne zaštite”, kaže Stamenićeva.

Sredstva za svoje aktivnosti Udruženje “Želje” dobija kao nevladina organizacija iz budžeta opštine i od domaćih i inostranih donatora.

Izvor: SRNA

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pokloni-i-igraonica-za-djecu-s-posebnim-potrebama/||claudebot