Psi okupirali pijacu i stanicu u Banjaluci

Objavljeno: 27. 2. 2015 u 09:59h

Čopori pasa lutalica sve su češća pojava u gradu, a ovaj problem posebno je izražen kod Nove pijace, te glavne autobuske i željezničke stanice.

Iako u Higijeničarskoj službi imaju pune ruke posla, brojni su građani koji su se obratili redakciji “Glasa Srpske” zbog ovog problema, ističući da se na području grada u posljednje vrijeme sve više pojavljuju napušteni psi koji napadaju prolaznike.

“Nedavno sam išla na Novu pijacu i umalo me na semaforu ugrizao pas. Sreća pa sam u ruci nosila kišobran, kojim sam se odbranila. Čopor od šest pasa stalno se može vidjeti na lokaciji između pijace i glavne autobuske stanice, gdje presreću ljude”, kazala je mještanka Lazareva Dobrila Lakić.

U boljoj situaciji nije bio ni njen sugrađanin Obrad Marković, kojeg su nedavno psi napali na autobuskoj stanici i srušili sa bicikla.

“Pošao sam do željezničke stanice da provjerim kada ima voz za Doboj. Prolazeći pored kontejnera, tri psa su zalajala na mene i presrela bicikl. Išao sam polako tako da sam uspio da skočim sa bicikla, poslije čega su se psi udaljili”, ispričao je Marković.

U Gradskoj upravi kažu da je u toku 2014. godine sa ulica uklonjeno 300 pasa, od čega 132 šteneta.

“Higijeničarska služba je prošle godine uklonila ukupno 443 leša uglavnom zgaženih pasa, dok je vlasnicima vraćeno 18 izgubljenih pasa”, kazali su u Gradskoj upravi.

Dodaju da je neodgovornost vlasnika glavni uzrok pojave napuštenih pasa, a kao posljedica toga najčešće se pojavljuje njihovo nekontrolisano razmnožavanje.

Predsjednik Udruženja za zaštitu životinja “Kerber” Goran Milojević rekao je da na području grada ima više od 5.000 napuštenih pasa.

“Problem napuštenih pasa nije samo u Banjaluci nego na području cijele BiH. Svaki dan neodgovorni vlasnici ostave na ulici na desetine pasa o kojima poslije niko ne brine”, rekao je Milojević i dodao da je sterilizacija pasa jedno od mogućih rješenja ovog problema.

Prihvatilište

U Prihvatilištu za pse ljubitelji ovih životinja u toku 2014. godine udomili su 131 psa.

“Svi ljubitelji pasa koji žele da udome ove napuštene životinje mogu da se obrate u prihvatilište i postanu vlasnici jednog od njih”, rekli su u Gradskoj upravi.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/psi-okupirali-pijacu-i-stanicu-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])