Banjalučanin najbolji kuvar u regionu (Foto)

Objavljeno: 27. 2. 2015 u 12:56h

Na Interregionalnom kuvarskom kupu evropskih regija (IKKER), nedavno održanom gastronomskom događaju u Makarskoj, pobijedio je Dragan Šljivić, 34-godišnji banjalučki kuvar i član udruženja gastronoma “Gastro kutak”.

Drugo mjesto osvojio je Tibor Samaransky iz Slovačke, a treće Goran Staničić iz Hrvatske.

Pobjednik Dragan Šljivić žiri je osvojio pripremivši za predjelo sufle sa škampima, umak od ljuske škampi, marinadu od tune, a za glavno jelo raviole s telećom jetrom, flambirano s rakijom od dunje, povrće, te marinirana pačja prsa.

“Ovo je veliko priznaje za moj rad i uloženi trud se isplatio. Naravno, velike zasluge pripadaju i mojim kolegama iz udruženja gastronoma ‘Gastro kutak’. Ovo takmičenje bilo je izuzetno jako, najbolje na kojem sam učestvovao i biti prvi u takvoj konkurenciji je veliki uspjeh”, rekao je Šljivić nakon proglašenja, a uz njega su u Makarskoj nastupili Hamid Hadžić i Nijaz Hadžiabdić kolege iz udruženja gastronoma ‘Gastro kutak’.

Interregionalni kuvarski kup evropskih regija je trodnevna manifestacija i okupila je finaliste sa četiri regionalna takmičenja iz 2014: “Biser mora 2014″ – Hrvatska, “Državno prvenstvo ugostiteljskih radnika Crne Gore 2014″, “Balkan kup 2014″ – Beograd, te “Bosanski dukat 2014″ – Sarajevo.

Pored kuvara iz ovih zemalja učestvovali su i najbolji kuvari iz Slovenije, Italije, te Slovačke, a sve su zemlje prisutnima predstavile svoje specijalitete, kulturu i običaje.

Izvor: Klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucanin-najbolji-kuvar-u-regionu-foto/||claudebot