Smanjene plate u Kliničkom centru Banjaluka? (Video)

Objavljeno: 30. 1. 2015 u 10:57h

Po Kliničkom centru Banjaluka sve glasnije se šuška da su radnicima smanjene plate. Tako bar tvrdi Dragoje Rendić, predsjednik Sindikalne organizacije Kliničkog centra pri Granskom sindikatu.

kl

Na računu su manje novca, kako kaže, zatekli NK radnici, sestre, tehničari. Smanjenja se kreću od 50 do 300 maraka, dodaje, a kada je pitao u računovodstvu šta se dešava, rekli su mu da se ništa nije promijenilo i da su plate iste.

“Mene od juče evo i danas cijeli dan zovu naši članovi Sindikata da su smanjene plate. Konkretno što se mene tiče 32 sata imam više, a dobio sam 72 KM manje”, kaže Rendić.

Priče o smanjenjima negira i direktor Kliničkog centra, Mirko Stanetić. Niko ga, kaže, nije upitao za taj problem, a za smanjenje bi, dodaje, valjda prvi saznao. Žalbe da radnici nisu dobili izvode plata opravdava jednim sasvim banalnim, ali tehničkim nedostatkom.

“Nije bilo smanjenja plate, a izvode nisu dobili jer nema papira. Papir stiže, a bilo je glupo da radnici čekaju platu zbog nedostatka papira. Čak nije bila uobičajena praksa da dobijaju izvod isti dan kad i platu. Odgovorno tvrdim da se promjene u obračunu plate nisu desile od januara 2014,”, kaže Stanetić.

U samostalnom Sindikatu Kliničkog centra čuli su da se neke kolege žale, ali tvrde da nije riječ o smanjenju plate nego o nekompetentnosti Rendića koji uzbunjuje radnike bez potrebe. Predsjednik Sindikata Željko Šukalo potvrdio je direktorovu priču da su sve zakomplikovali izvodi koji kasne, ne toliko zbog nedostatka papira koliko zbog nedostatka tonera.

Samostalni Sindikat KC sutra će provjeriti sve žalbe i uporediti ih sa izvodima plata. Ukoliko bude bilo kakvih propusta, tvrde, sve će biti ispravljeno. Naravno, ukoliko sutra stigne rješenje zavrzlame u Kliničkom centru – toneri i papir.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/smanjene-plate-u-klinickom-centru-banjaluka-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])