Za obnovu banjalučkih sudova 7,1 milion KM

Objavljeno: 24. 1. 2015 u 10:00h

Za rekonstrukciju zgrada Osnovnog i Okružnog suda Banjaluka obezbijeđena su sredstva iz IPA fondova u iznosu od 7.100.000 maraka, a koja će biti aktivirana nakon dobijanja građevinske dozvole.

Tegeltija i Kasipovic

Ovo je danas izjavio Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, a nakon sastanka sa Antonom Kasipovićem, ministrom pravde RS, i rukovodstvom spomenutih pravosudnih institucija.

“Za rekonstrukciju zgrade Osnovnog suda u Banjaluci obezbijeđeno je 5.300.000 KM, te 1.800.000 KM za nadogradnju zgrade Okružnog suda u Banjaluci”, kazao je Tegeltija.

Tegeltija je pojasnio da rekonstrukcija zgrade Osnovnog suda podrazumijeva dogradnju oko 3.500 metara kvadratnih novog radnog prostora na postojeću zgradu, rekonstrukciju starog dijela, kompletnu rekonstrukciju eksterijera i enterijera, što znači nove sudnice, kancelarije za sudije i nove prostorije za smještaj radnika.

“Za zgradu Okružnog suda Banjaluka rekonstrukcija podrazumijeva nadogradnju novog sprata sa novim prostorijama, kancelarijama i sudnicama”, kazao je on.

Kasipović je naveo da će naredne sedmice razgovarati sa Gradskom upravom Banjaluka, u nastojanju da se što prije dođe do građevinskih dozvola, jer je to uslov da sredstva iz IPA fondova budu aktivirana, a nakon toga po procedurama IPA fondova ide raspisivanje tendera, odabir izvođača i početak radova.

Kasipović je izrazio zahvalnost VSTS-u za angažman na realizaciji procedura koje su vodile prema odobravanju sredstava iz IPA fondova, kao i Evropskoj komisiji.

Govoreći o radu Osnovnog suda Banjaluka, Kasipović je istakao da institucije pravosudnog sistema RS u okviru posebnog projekta čine značajan napor da bude smanjen broj starih neriješenih predmeta.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/za-obnovu-banjaluckih-sudova-71-milion-km/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])