Banjaluka: Nema subvencija za autoprevoznike

Objavljeno: 24. 1. 2015 u 14:05h

Gradska uprava nema novca za subvencionisanje autoprevoznika. Ove godine biće riješen niz problema u javnom gradskom prevozu, nastojaćemo da poboljšamo saradnju, ali jednostavno nismo u mogućnosti da izdvajamo novac.

autoprevoznici

Rekao je ovo načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković prilikom posjete preduzeću “Autoprevoz”, gdje je razgovarao sa predstavnicima uprave i Sindikata radnika ove firme.

Naglasio je da su subvencije, koje su razlika između onoga što prevoznici ostvare kroz prihode i onoga što bi grad trebalo da doda da bi vožnja bila rentabilna, nešto što je u ovom trenutku nerealno.

“Nastojao sam stvarno da to bar bude stavka u budžetu, ali stanje je takvo da su ove godine subvencije nerealne” rekao je Novaković.

Naglasio je da će nastojati jednom mjesečno da obilazi sve autoprevoznike, kao i da će ovo odjeljenje ubuduće redovno organizovati sastanke i sa inspekcijom i saobraćajnom policijom, da bi svi zajedno ostvarili što uspješniju saradnju sa autoprevoznicima.

Šef Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović kazao je da će u toku ove godine biti riješen niz problema autoprevoznika.

“U toku je izrada projektne dokumentacije za povećanje stanica. Riješićemo problem stajališta u Vidovdanskoj ulici, tako da će biti razdvojene linije bez zagušenja. Trenutno štampamo brošure sa redovima vožnje, koje ćemo dostavljati prevoznicima da dijele putnicima” istakao je Davidović.

Kako je rekao, u februaru će biti usklađen i semafor u ulici Trive Amelice u Rosuljama, da bi ga prilagodili autobusima.

“U planu je da u prvoj polovini godine finansiramo niz modernizacija. Građani će na mobilnim telefonima moći pratiti redove vožnje. Uredićemo stajališta i postaviti nove table sa redovima vožnje, ali i izgraditi okretište na Paprikovcu, za šta smo već dobili dozvolu Kliničkog centra” rekao je Davidović.

Direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić upoznao je predstavnike grada sa problemima ovog preduzeća, ali je naglasio da bi dodjela subvencija prevoznicima riješile mnoge probleme.

Gradski autobusi mjesečno pređu 700.000 kilometara, odnosno u toku godine više od osam miliona kilometara. Po danu imaju 1.500 polazaka. Prevoz se obavlja sa 110 autobusa, na 23 linije gradskog prevoza, ukupne dužine 212 kilometara i 33 linije prigradskog prevoza, ukupne dužine 735 kilometara.

Lični stav

Zoran Novaković je izjavio da navodi o “prekovremenom radu vozača i brojnim problemima u javnom prevozu”, koje je iznijelo Udruženje vozača i automehaničara, nisu tačni.

“Razgovarali smo i sa drugim autoprevoznicima i nismo dobili potvrdu navoda koji su iznijeli predstavnici ovog udruženja, iz čega se može zaključiti da je to u stvari lični stav predsjednika Udruženja vozača i automehaničara” istakao je Novaković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-nema-subvencija-za-autoprevoznike/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])