Banjaluka: Novac stiže udruženima i NVO do kraja januara

Objavljeno: 23. 1. 2015 u 15:56h

Grad je u 2014. godini odobrio finansiranje 27 projekata udruženja i nevladinih organizacija iz budžeta grada, a do sada je isplaćen novac za 12.

slikacitava (2)

Potvrdio je to portparol Gradske uprave Milenko Šajić i dodao da će novac za ostale projekte biti isplaćen do kraja januara.

“Ukupan novac koji je dodijeljen za projekte koji su izabrani putem javnog poziva za prijavu prijedloga projekata udruženja građana i NVO, koji će biti sufinansirani iz budžeta grada u 2014. godini, iznosio je 57.150 KM”, rekao je Šajić.

Pojasnio je da su od ukupnog broja prijavljenih odobrena sredstva za finansiranje 29 projekata.

“Dva udruženja od izabranih 29 odustala su od svojih projekata i njima novac neće biti isplaćen”, naveo je Šajić.

Podsjetio je da su odobreni projekti bili iz oblasti socijalne zaštite, zdravstva, nauke, zaštite životne sredine, ljudskih prava i sloboda i ostalih.

Iznos novca, koji je dodijeljen na osnovu pomenutog javnog poziva, bio je između 1.000 i 5.000 maraka.

Sekretar Udruženje psorijatičara Republike Srpske Slavko Stojnić je potvrdio da ovom udruženju još nije uplaćen odobreni novac u iznosu od 1.400 KM.

“Planirano je štampanje časopisa sa informacijama o uključivanju u normalne životne tokove oboljelih od psorijaze. Iako nismo dobili novac, uveliko smo počeli sa pripremama i prikupili informacije koje bi trebalo da budu objavljene. Sada samo čekamo uplatu kako bismo mogli štampati časopis”, objasnio je Stojnić.

Ana Nikolić iz Udruženja “Down sy i mi” rekla je da još nisu počeli sa realizacijom projekta “Jačanje roditeljstva kroz informativne i edukativne radionice”.

“Budžet projekta je 1.500 KM, a grad je uplatio novac 20. januara. Trajanje radionica je dva mjeseca, a implementacija projektnih aktivnosti kreće od naredne sedmice”, objasnila je Nikolićeva.

Precizirala je da su direktni korisnici ovog projekta roditelji djece i osoba sa Daunovim sindromom.

“Smatramo da korist od ovog projekta imaju i djeca sa Daunovim sindromom i njihovi roditelji, jer samo čvrsta i snažna porodica obezbjeđuje kvalitetno uključivanje na ravnopravnoj osnovi sa drugim osobama u zajednici u kojoj žive. Jedina i najvažnija potreba korisnika našeg projekta jeste razumijevanje i prihvatanje njihovih potreba, što se može postići samo ako imamo jak i stabilan oslonac u porodici”, kazala je Nikolićeva.

Radionice

Sekretar Gradske organizacije slijepih Banjaluka Radomir Radanović je rekao da su u prošloj godini realizovali veći dio projekta “Druženjem lakše podnosim sljepoću”.

“Dobili smo 2.500 maraka, a projekat smo realizovali kroz četiri radionice u kojima smo organizovali druženje za starije članove koji imaju otežano kretanje”, naveo je Radanović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-novac-stize-udruzenima-i-nvo-do-kraja-januara/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])