Štrajk u banjalučkom Kosmosu

Objavljeno: 22. 12. 2014 u 12:57h

Radnici banjalučkog Kosmosa jutros su stupili štrajk. Predsjednik sindikata Željko Nikolić kaže da radnici traže tri zarađene plate iz prošle godine, neisplaćene dnevnice, ali i dugovanja iz 2011. i 2012. godine.

kosmos

Nikolić napominje da već sedam godina radnicima ovog preduzeća nije uplaćeno penziono i socijalno osiguranje, javlja RTRS.

Radnici bijeljinskog „Elvaka“, fabrike koja posluje u sastavu „Bobar grupacije“, stupili su takođe još u petak u generalni štrajk. Njima već godinu dana nisu isplaćeni doprinosi i jedna plata, za koju ne znaju ni kad će, ni da li će biti isplaćena, jer su im računi blokirani u Bobar banci, objavila je BN televizija na svom portalu.

Željko Malešević, direktor „Elvaka“, prema riječima radnika napustio je firmu, a iz Sindikata nisu bili raspoloženi da danas govore za medije. Za sutra je najavljen dolazak predstavnika granskog sindikata Republike Srpske.

Oko 150 radnika bijeljinskog “”Elvaka“ u petak je potpuno obustavilo rad zbog neisplaćenih zarađenih primanja i doprinosa, i ogorčeni činjenicom da u ovoj firmi ima posla i uslova za rad, ali da je ipak nekom u interesu da ova firma za proizvodnju metalnih proizvoda ode u stečaj, a njeni radnici završe na Birou.

Izvor: RTRS / RTV BN / Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/strajk-u-banjaluckom-kosmosu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])