Banjaluka: “Planuli” jeftini kreveti zbog Nove

Objavljeno: 22. 12. 2014 u 11:14h

Veliki broj stranaca provešće novogodišnje praznike u gradu na Vrbasu, a u prilog tome ide i podatak da su smještajni kapaciteti popunjeni skoro do posljednjeg mjesta.

bl

Nijemci, Francuzi i Slovenci, koji su među najbrojnijim gostima, sa rezervacijama su počeli još prije dva mjeseca.

“U našem hostelu su sve sobe rezervisane i više nema mjesta za period oko Nove godine. Stranci su, uglavnom, bukirali od 30. decembra do prvog januara”, kazala je Anđela Šišarica, recepcioner u hostelu “Herc”.

Ona je istakla da su gosti iz inostranstva sa rezervacijama počeli još početkom oktobra.

Prema riječima Jovane Plemić, vlasnice hostela “Sitismajl”, nemaju slobodnog kreveta do drugog, odnosno trećeg januara.

“Još prije mjesec i po svi smještajni kapaciteti su popunjeni. Riječ je o velikoj grupi od dvadeset Slovenaca, koji će u Banjaluci provesti nekoliko dana oko Nove godine”, navela je Plemićeva i dodala da su cijene smještaja u vrijeme novogodišnjih praznika 15 evra.

Plemićeva je istakla da je period novogodišnjih praznika vrijeme kada su svi hosteli u gradu prebukirani, što nije slučaj tokom godine.

U hotelu “Banjaluka” takođe su popunjeni svi smještajni kapaciteti.

“Slovenci su početkom decembra sve rezervisali, tako da više nema mjesta oko praznika”, istakla je Andrea Regodić, menađer hotela.

I u hotelu “Fortuna” kažu da, po tradiciji, za novogodišnje praznike očekuju veći broj gostiju iz Slovenije i Francuske. Cijene smještaja neće mijenjati, dok će se hostel one biti nešto više nego obično.

Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije grada, smatra da nedostatak smještaja predstavlja veliki problem.

“Zbog toga će mnogo turista biti smješteno u privatnim kućama i onda nastaje problem oko evidencije, pa januarska statistika nikad ne bude realna”, istakao je Barašin i dodao da Banjaluci nedostaje i luksuzni smještaj, jer turisti koji žele smještaj luksuzne kategorije, iz grada na Vrbasu na noćenje najčešće odlaze u Zagreb.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-planuli-jeftini-kreveti-zbog-nove/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])