Đacima Medicinske škole hladno zbog Kosmosa

Objavljeno: 18. 12. 2014 u 15:23h

Medicinska škola još nije priključena na gradsku “Toplanu”, iako ispunjava sve uslove, jer preduzeće “Kosmos”, u čijem je krugu ova obrazovna ustanova, nije kupilo kalorimetar.

med skola

Obje ove ustanove žele da se priključe na gradski vrelovod, jer toplotna energija, koju su proizvodili u “Kosmosu” nije dovoljna da zagrije ovaj kompleks. Osim toga stara i dotrajala instalacija je problem zbog kojeg je Medicinska škola u više navrata ostajala bez grijanja.

Učenici druge smjene, kako su rekli, cvokoću od hladnoće, jer je grijanje poslije 15 časova i završetka radnog vremena u “Kosmosu” svedeno na minimum.

 Sreća je da spoljne temperature nisu niske, a nema ni snijega. Čim se u “Kosmosu” završi radno vrijeme, nama se grijanje gasi, a hladnoća utiče na koncentraciju, pa ne možemo da adekvatno pratimo nastavu – požalila se jedna od učenica I. P.

Direktor Medicinske škole Vladimir Jagodić je kazao da škola odavno ispunjava sve uslove da bude priključena na mrežu gradskog grijanja.

Istina je da su nam u drugoj smjeni učionice hladnije. Škola čeka da “Kosmos” nabavi kalorimetar, da bismo se zajedno priključili na “Toplanu”. Pričekaćemo da komšije nabave kalorimetar i ispune još neke tehničke uslove – rekao je Jagodić.

Prema njegovim riječima, to bi trebalo da bude početkom januara.

Razgovarao sam sa direktorom “Kosmosa” i rekao mi je da postoje sitni tehnički detalji koje treba da riješe da bismo se svi priključili na “Toplanu” – dodao je Jagodić.

Direktor preduzeća “Kosmos” Dragan Ilić je kazao da mu se još niko nije požalio da je u popodnevnim časovima slabo grijanje u školi.

Pitanje je dana kada ćemo se priključiti na “Toplanu”. Nedostaje nam kalorimetar i ovih dana ćemo se konsultovati sa “Toplanom” da nam ustupi ili bar kaže kako da nabavimo odgovarajući kalorimetar – objasnio je Ilić.

Cijevi

Kako nezvanično saznajemo, instalacije u “Kosmosu” su slabe, pa je potreban i remont cijevi, koji je planiran tokom januara, kada đaci Medicinske škole budu na raspustu. U “Toplani” su potvrdili da je toplovod u preduzeću “Kosmos” star oko 50 godina, sistem je zastario, pa je to razlog što je škola u više navrata ostajala bez grijanja.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/dacima-medicinske-skole-hladno-zbog-kosmosa/||claudebot