Banjaluka: Mostovi i putevi glavni prioriteti

Objavljeno: 18. 12. 2014 u 11:06h

Ulaganje više novca za izgradnju saobraćajnica, mostova, vodovodne i kanalizacione mreže te ambulanti porodične medicine bile su glavne primjedbe učesnika javnih rasprava na nacrt budžeta grada za 2015. godinu.

slikacitava (1)

Prema nacrtu Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja sa kreditnim sredstvima iduće godine ukupno je planirano 19,2 miliona KM što je za  3,5 miliona KM manje nego ove godine.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani Nebojša Tojagić rekao je da su na javnoj raspravi koja je održana Lazarevu predložili glavne prioritete ovog naselja u 2015. godini.

“Na raspravi smo tražili prije svega izgradnja puta u ovom naselju, zatim mosta preko rijeke Vrbas i ambulante porodične medicine”, objasnio je Tojagić i dodao da su građani posebne primjedbe iznijeli za izgradnju javne rasvjete u Hilandarskoj ulici.

Njegov kolega iz naselja Rosulje Željko Gagula rekao je da su  od gradskih vlasti u narednom periodu tražili veću kontrolu kvaliteta radova u periodu izgradnje infrastrukturnih objekata.

“Treba formirati poseban prostor gdje građani mogu da ispoljavaju svoje nezadovoljstvo. Park “Mladen Stojanović” nije mjesto za to. Tamo često pojedinci protestuju podižući kojekakve šatore i kampove. To na neki način kvari sliku naše MZ ali i grada. Takođe, u nacrtu budžeta podržali smo stavku izdvajanja za socijalne kategorije te izdvajanje sredstava za jačanje Civilne zaštite”, kazao je Gagula.

S druge strane, iz mjesne zajednice Starčevica poručuju da nisu prisustvovali javnim raspravama jer u tome ne vide nikakav značaj.

“Ranijih godina išli smo na rasprave u vezi sa nacrtom budžeta na kojima naši prijedlozi nikada nisu prihvatani tako da smo ove godine odlučili da ne idemo”, objasnio je predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Đorđe Knežević.

Dodao je da obećanja koja su dobijali za ovo naselje direktno od gradonačelnika nikada nisu ispoštovana.

Iz Gradske uprave su rekli da će primjedbe i prijedlozi sa javnih rasprava o nacrtu budžeta grada za iduću godinu biti razmotreni na sjednici Skupštine grada koja je zakazana za 26. decembar kada će i odbornici dati svoje mišljenje.

Budžet

Nacrtom budžeta za 2015. godinu predviđena su sredstva od 119,3 miliona KM što je za 9,5 miliona KM manje nego lani.

“Planirani su izdaci za obrazovanje u iznosu od 1,5 miliona KM, za zdravstvenu i socijalnu zaštitu milion KM, za razvoj sporta 1,1 milion maraka dok je za rad i programe boračkih organizacija planirano 550.000 marka”, navedeno je u nacrtu budžeta za 2015. godinu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-mostovi-i-putevi-glavni-prioriteti/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])