Novinari u akciji sa policijom: Vozači u suzama mole da ne idu na triježnjenje

Objavljeno: 17. 12. 2014 u 16:22h

Kada alko-test pokaže da imaju više od jednog promila alkohola u krvi, pijani vozači na sve moguće načine, pa čak i suzama pokušavaju da ubijede policajce da ih ne hapse, ali su saobraćajci neumoljivi pa ih ekspresno odvode do stanice gdje će provesti noć.

glas i policija

Šta su vozači spremni da učine kako bi “kupili” blagonaklonost policajaca, uvjerila se i ekipa “Glasa Srpske” koja je provela noć sa patrolom u Banjaluci.

Hladno veče, ali i novi zakoni o saobraćaju očigledno su uticali na vozače pa naša patrola nije naišla na mnogo vozača kod kojih je utvrđeno više od jednog promila alkohola u krvi, koliko mora imati da bi bio uhapšen.

Jedan od policajaca kaže da vozači kod kojih utvrde da imaju više od jednog promila odmah počnu da se pozivaju na poznanstva u policiji, rodbinske veze i da ih ubjeđuju kako bi im progledali kroz prste.

“Kada vide da nećemo popustiti i da će biti uhapšeni, uglavnom postaju agresivni. Tada psuju, prijete, a neki pokušavaju da nam prave i veće probleme. Često se dešava da pijani vozači počnu da se ponašaju bahato i da odbijaju da pođu u stanicu, ali te probleme rješavamo tako što pozovemo pojačanje. U većini slučajeva, kada ih predamo u sobu za zadržavanje, dolazi do potpune promjene ponašanja”, priča saobraćajac.

Kada shvate da će prespavati u policijskoj stanici, najčešća reakcija su suze.

“Odjednom počnu da plaču i izvinjavaju nam se što su bili bezobrazni. Postaju mirni kao bebe i obećavaju da nikada više neće pijani sjesti za volan. Međutim, to im ne može pomoći i u stanici ostaju između šest i 12 časova, dok se ne otrijezne”, priča jedan od policaja dok zaustavlja vozilo koje dolazi u susret.

Vozač “mercedesa” tamne boje daje dokumenta, kaže da se uputio kući i da nije pio alkohol. Iz prve pristaje na alkotestiranje. Rezultat kontrole potvrdio je njegove riječi, jer su se na aparatu pojavile sve nule.

“Često se desi da vozač kaže da je popio jednu čašicu ili nije nijednu i bez problema pristaje da duva u alko-test. Dešavalo se da i nama na prvi pogled izgledaju trijezni, a onda bi alko-test pokazao da imaju i više od 1,5 promila alkohola u krvi”, ispričao je jedan od policajaca.

Najviše pijanih vozača putevima krstari tokom vikenda, a nakon popijene čašice više za volan najčešće sjedaju mladi. Nepisano pravilo je da muškarci voze pijani, ali saobraćajci kažu da u posljednje vrijeme na triježnjenje u stanicu ide sve više djevojaka.

Bijeg od policije

Vozače krasi velika solidarnost kada je u pitanju “borba” protiv policije. Nekada je upozorenje bilo blicanje, a sada postoje grupe na “Fejsbuku”, pa čak i u programu pojedinih radio-stanica dojavljuju gdje se nalaze patrole.

“Ne može im to puno pomoći, a posebno pijanim vozačima. Kolega i ja smo skoro po 20 godina u policiji i veći dio karijere smo u saobraćaju. U našem rejonu znamo sve ulice i često mijenjamo lokacije tokom večeri, a dobro znamo i prečice kojima vozači pokušaju da prođu kako bi nas izbjegli”, ispričao je jedan od policajaca.

Anegdota

Jedan od policajaca sa osmijehom se prisjetio nesvakidašnjeg događaja iz centra Banjaluke.

“Radio sam uviđaj poslije saobraćajne nesreće. Vozač, iako možda nije bio kriv, htio je da preuzme krivicu na sebe jer mu se svidjela djevojka koja je vozila drugi automobil. Zaljubio se na prvi pogled pa joj se tokom uviđaja sve vrijeme udvarao”, prisjetio se jedne od nesvakidašnjih saobraćajki.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/novinari-u-akciji-sa-policijom-vozaci-u-suzama-mole-da-ne-idu-na-trijeznjenje/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])