Nikoljdanske radosti djece na oporavku

Objavljeno: 17. 12. 2014 u 10:39h

Mališani koji su na rehabilitaciji u Zavodu za fizikalnu medicinu “Dr Miroslav Zotović”, zajedno sa drugarima posebnog odjeljenja OŠ “Borisav Stanković”, juče su svečano obilježili svoj omiljeni praznik Svetog Nikolu i radovali se poklon paketićima.

slikacitava

Učenica Osnovne škole “Borisav Stanković” Slađana Stefanović na priredbi je glumila Baku Mrazicu.

“Trebalo mi je, kao i mojim drugarima, mnogo vremena i truda za pripremu ove priredbe, jer to je za nas najljepši događaj”, rekla je Stefanovićeva, dodajući da je mnogo srećna zbog nastupajućih praznika.

Njen drugar, četrnaestogodišnji Njegoš Mihajlović sa Pala, koji se na priredbi predstavio kao Djeda Mraz, kaže da je već deseti put na rehabilitaciji u ovom zavodu, ali da  prvi put učestvuje na priredbi.

“Mnogo mi se svidjela uloga Djeda Mraza, kao i druženje sa ostalom djecom”, rekao je Mihajlović.

Vaspitačica Božana Savanović kaže da je izuzetno zahtjevan rad sa djecom sa posebnim potrebama i da treba uložiti mnogo vremena i truda, koji se na kraju vrati.

“Prezadovoljna sam ovim mališanima. Drago mi je što baš ja radim sa njima”, rekla je Savanovićeva.

Portparol Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” Tanja Mandić-Đokić rekla je da je ova priredba, između ostalog, i način da zahvale svima onima koji tokom cijele godine sa njima sarađuju.

“Pored toga, i da se skrene pažnja na njihove mogućnosti i potrebe. Svake godine skrećemo pažnju na neku temu, ove godine smo se usmjerili na potrebu adekvatnih ortopedskih pomagala, posebno invalidskih kolica”, rekla je Mandić-Đokić.

Na priredbi  je učestvovalo 15 mališana iz Zavoda i Hor matične škole, koji su kroz recitacije, glumu i razne skečeve željeli da skrenu pažnju na značaj adekvatnih ortopedskih pomagala, posebno kolica.

Tešanović

Ministar porodice, omladine i sporta RS Nada Tešanović prisustvovala je juče priredbama u Zavodu “Dr Miroslav Zotović” i Dječijem domu “Rada Vranješević”. Tom prilikom  uručila je prigodne poklone mališanima.

“Svake godine obraduje me priredba koju pripreme mališani u Zavodu “Dr Miroslav Zotović”. Lani je Ministarstvo dalo 10.000 maraka za senzorsku sobu i nadamo se da će uskoro biti u funkciji”, kazala je Tešanovićeva.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nikoljdanske-radosti-djece-na-oporavku/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])