Banjalučani krali golfove pa prešli na ženske torbe

Objavljeno: 16. 12. 2014 u 20:33h

Banjalučani I.P. (15) i S.K. (14), koji su početkom decembra osumnjičeni za krađu tri golfa, ponovo su uhapšeni, ali ovaj put zbog otimanja torbi i novca.

kradjatorbice-ilustracija

Naime, ovi drski maloljetnici opet su u ponedjeljak završili u policiji zbog sumnje da su odgovorni za tri teške krađe, a koje su počinjene proteklog vikenda na području Banjaluke.

Prvi napad na prolaznicu dogodio se u petak u 17.30 u banjalučkom naselju Kuljani. Lopov je prišao s leđa ženi i iz ruke joj istrgnuo plastičnu vrećicu u kojoj se nalazio novčanik sa ličnom kartom, ključevima i novcem.

Na sličan način su i u subotu oko 18.50 napali ženu na Bulevaru cara Dušana. Ženi su, dok je išla prema parku, s leđa prišla dva nepoznata muškarca i istrgnula joj torbu s ramena. U torbici su bila lična dokumenta, mobilni telefoni i oko 350 maraka. Opljačkana žena je rekla da joj je ovom krađom pričinjena šteta od oko 800 maraka.

Ni ovdje nije bio kraj: krađa na isti način počinjena je i u nedjelju u Ulici Nikole Pašića. Lopov je u nedjelju oko 13.30 prišao ženi s leđa i iz ruke joj istrgnuo novčanik u kojem se su takođe nalazila lična dokumenta i novac. Podsjećamo, oni su prije samo dvije sedmice zatečeni u krađi golfa 2 na lokalnom putu u mjestu Hadžići u Oštroj Luci.

Daljim radom na terenu policija je došla do informacija da su spomenuta dvojica maloljetnika 1. i 2. decembra iskoristili nepažnju vlasnika, koji su ostavili ključeve u vozilima golf 2, te ih ukrali.

Vozila su ukrali u banjalučkoj Ulici krajiških brigada, u Stričićima, kod Banjaluke, te u Trnu, kod Laktaša.

Njih takođe sumnjiče i da su 2. decembra u Ulici Prva kuljanska u Kuljanima, kod Banjaluke, sa ukradenim golfom 2 prišli ženi s leđa i sa ramena joj istrgnuli torbicu i pobjegli. U torbici se nalazio novac, zlatni nakit i lične stvari. Provjerava se još da li je puška koja je kod maloljetnika pronađena njihova i da li su možda planirali neko razbojništvo, ili su je našli u golfu koji su ukrali.

Maloljetnici počinili 269 krivičnih djela

Za samo prvih devet mjeseci ove godine maloljetne osobe su na području RS počinile čak 269 krivičnih djela i to najčešće ona protiv imovine, podaci su MUP-a RS. Kako navode, najviše krivičnih djela počinili su stariji maloljetnici, od 16 do 18 godina, i to čak 190, poslije njih su oni od 15 do 16 godina koji su izvršili 64 nedjela, dok su djeca do 14 godina počinila 16 krivičnih djela.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucani-krali-golfove-pa-presli-na-zenske-torbe/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])