Vozači apeluju na gradska vlasti: Obilježite put prema Slatini

Objavljeno: 4. 12. 2014 u 16:05h

Put koji povezuje Banjaluku i Slatinu, preko Krčmarica, u dijelu koji pripada Mjesnoj zajednici Česma, već godinama nije obilježavan i predstavlja veliku opasnost za vozače koji se zadese na toj dionici tokom magle!

sla

Posljednjih dana upravo je ovaj dio pod maglom veći dio dana, a redakciji Pressa javilo se nekoliko ogorčenih vozača koji su imali priliku da prođu tom dionicom.

Bijele linije na putu skoro izbrisane

Bijela linija, kao i bočne linije i oznake odavno su izlizane i nevidljive, a pogotovo kada je malo jača magla. S obzirom na to da je cijeli put u nagibima i krivinama i da je prilično prometan, vozači, kao i Savjet građana Mjesne zajednice Česma, apeluju na nadležne da se hitno “osveži” horizontalna signalizacija na ovoj dionici, kako bi se izbjegli udesi koji su više nego učestali posljednjih godina upravo na ovom dijelu puta.

“Taj put otkako je napravljen, unazad pet-šest godina, nije nikada ponovo obilježen. Bijela linija se skoro i ne vidi, kao i bočne linije. Osim toga, sam put je prilično klizav. Ne bih da ulazim u tehničke detalje, ali živim tu, odrastao sam tu i svaki dan vozim tim putem. Klizavo je kao da je zaleđeno, a zbog čega, stvarno ne znam. I krivina kod vojnog magacina, takođe, nije propisno obilježena, a konstantno se dešavaju udesi na tom istom mjestu. Još kada se desi da je maglovito pet-šest dana zaredom, onda je stvarno problem”, kaže Miladin Maličević, predsjednik Savjeta građana Mjesne zajednice Česma.

Dvostruko duže

Zbog magle i slabo obilježene saobraćajnice, kako tvrde vozači, put od Slatine do Banjaluke zna da traje i dvostruko duže nego inače. Jedan od vozača, koji se obratio redakciji Press-a povodom ovog problema, kaže da je još i dobro dok ne naiđe automobil iz suprotnog pravca.

“Trebalo mi je više od sat vremena da se spustim. Nije problem sa maglom ako ima bilo kakva signalizacija, ali noću, po kiši i magli, jednostavno ne vidite ni metar ispred sebe. Bila je tolika magla da niste mogli da vidite ni poziciona svjetla od automobila ispred dok ne priđete na nekoliko metara. I na sve to, nema ni linija. Ko god da je nadležan za to, to jednostavno mora da se riješi. Iskusniji vozači i mogu proći, ali svi mi dobro znamo da u saobraćaju imamo početnike i one koji nisu navikli na ovakve uslove, kao i glupane koji i po takvim uslovima pokušavaju da pretiču i voze kao nenormalni, ugrožavajući i sebe i druge”, kaže vozač Dragan Trifunović.

Vozači, takođe, apeluju na gradske vlasti da ubuduće rješavaju ovakve stvari prije nego što postanu prijetnja i prije nego što se zbog štednje na pojedinim stavkama, nemara ili nestručnosti desi tragedija.

Planirano 250.000 maraka za održavanje

Za održavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, u toku ove godine, planirano je 245.000 maraka, a budžetom za narednu godinu 250.000 maraka.

Uglavnom su prioriteti za obnavljanje bile dionice u blizini škola i signalizacija u centru grada. Za razliku od ostalih planiranih rashoda u Zajedničkoj komunalnoj potrošnji, sredstva za obnavljanje horizontalne saobraćajne signalizacije povećana su za 5.000 maraka u odnosu na drugi rebalans budžeta iz ove godine, a ostaje nada da će pored centra grada, osvježavanje linija doći na red i u mjestima koja nisu u centru, a u kojima bi to bio prioritet.

Izvor: pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/vozaci-apeluju-na-gradska-vlasti-obiljezite-put-prema-slatini/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])