Novac od nagrade uložili u školu

Objavljeno: 4. 12. 2014 u 14:08h

Učenici Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”, Banjaluka su na konkursu “Svome drugu poklonjam” dobili 2.000 maraka.

nag

Konkurs za najbolji literarni i likovni rad raspisala je NLB Razvojna banka, povodom Dana štednje, a novac su iskoristili za kupovinu istorijskih i geografskih karata, kao i lektire.

“Naš cilj je bio da animiramo što veći broj mališana da učestvuje na ovom konkursu. Njihove ideje su bile raznovrsne”, rekla je direktor ove škole Đorđa Grajić.

Prema njenim riječima ipak, literarni rad učenice šestog razreda Elene Dubravac je osvojio prvu nagradu. Ona je za nagradu dobila 150 maraka na štednu knjižicu, a ostali novac je dobila škola. Grajićeva je dodala da su animirali sve učenike razredne i predmetne nastave da učestvuju na konkursu.

“Zaslugom naših učenika kabineti istorije i geografije su dobili nove karte, koje su bile dotrajale”,  rekla je Grajićeva.

Pored toga, dio novca izdvojili su i za nabavku kompleta lektire za drugi, treći, četvrti i pet razred u cilju oplemenjivanja školske biblioteke. Ovaj materijal su nabavili u saradnji sa Zavodom za užbenike i nastavna sredstva RS.

Cilj konkursa, koji je raspisala NLB Razvojna banka, bio je povećanje depozita kad je u pitanju štednja, čime je i povećanje zabilježeno za šest odsto.

NLB Razvojna banka nagradu od 500 maraka uručila je i OŠ “Branko Ćopić” za literarno djelo za koje je zaslužna učenica trećeg razreda Iva Radić.

“Škola je u zamjenu za novac odabrala profesionalni fotoaparat, koji je juče uručen, dok je banka Ivi uručila i štednu knjižicu sa 50 maraka”, rekla je direktor Branislava Pejašinović.

Dodala je da će im aparat i te kako značiti, jer će sa njim moći bilježiti sve školske aktivnosti.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/novac-od-nagrade-ulozili-u-skolu/||claudebot