Banjaluka: Trotoari nedostaju u većini naselja

Objavljeno: 27. 11. 2014 u 11:48h

U većini naselja na području grada nema trotoara, a tamo gdje postoje u lošem su stanju, potvrdili su predsjednici savjeta mjesnih zajednica.

tt

Oni objašnjavaju da izgradnju novih ili sanaciju postojećih pješačkih staza godinama predlažu gradskim vlastima kao prioritet, ali zbog nedostatka novca u gradskoj kasi još nisu došli na red.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice (MZ) Ada Vito Pejaković rekao je da većina ulica u ovom naselju nema izgrađen trotoar.

“Prema planu za ovu godinu trotoar je trebalo da bude urađen u ulici Stepe Stepanovića, međutim, to nije urađeno, zbog čega smo tu stavku prenijeli kao prioritet za narednu godinu – rekao je Pejaković. On je dodao da, kada je rađena rekonstrukcija pojedinih ulica tokom ljeta, trotoari nisu urađeni zbog neriješenih imovinsko”, pravnih odnosa.

Da je izgradnja trotoara jedan od glavnih prioriteta MZ Srpske toplice, potvrdila je predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Mlađenka Trivić.

“Već nekoliko godina predlažemo izgradnju trotoara od osnovne škole do naselja uz glavni put, kao i na dijelu puta na desnoj obali Vrbasa”, rekla je Trivićeva.

Njen kolega iz naselja Rosulje Željko Gagula kazao je da je i njima to jedan od glavnih prioriteta. Oni su predložili sanaciju trotoara u ulici Trive Amelice.

“Trotoar na potezu od tranzitnog puta pa pored OŠ “Aleksa Šantić” do mljekare je u lošem stanju. Zbog velike frekvencije saobraćaja u toj ulici i đaka koji svakodnevno prolaze tom dionicom potrebna je hitna sanacija”, rekao je Gagula.

On je dodao da je na spajanju glavnih i sporednih ulica potrebno izgraditi prilazne rampe za invalide.

Ništa bolja situacija nije ni u prigradskim mjesnim zajednicama, gdje su uske ulice i nedostatak trotoara jedna od glavnih boljki tih naselja.

Predsjednik Savjeta MZ  Šargovac Radovan Ilić kaže da godinama traže proširenje i postavljanje trotoara u Šargovačkoj ulici u ovom naselju.

“Dio ove ulice od osnovne škole pa u dužini od 2,5 km potrebno je proširiti i postaviti trotoar jer ima dijelova gdje se dva automobila ne mogu mimoići, a tom dionicom svakodnevno prođe na desetine djece”, kazao je Ilić.

Dodaje da oko 20 bočnih ulica uz Šargovačku ulicu nema trotoare.

Prema nacrtu drugog rebalansa budžeta grada za ovu godinu, na stavci modernizacija, rekonstrukcija i investiciono održavanje saobraćajnica, trotoara i trgova predviđeno je 700.000 maraka.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-trotoari-nedostaju-u-vecini-naselja/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])