Bahati vozači od mosta napravili parkiralište

Objavljeno: 25. 11. 2014 u 12:58h

Zbog jednog od najvećih nelegalnih parkinga u Banjaluci, onog kod Venecija mosta, iz Gradske uprave je odlučeno da će u narednim danima doći do tehničke regulacije saobraćaja u ovom dijelu grada, ne bi li se ova pojava konačno iskorijenila.

Venecija most

Naime, iako je parkiranje vozila na trotoaru prije i poslije mosta, kao i na samom mostu zabranjeno, radnici Pauk službe svakodnevno uklone desetine onih nepropisno parkiranih. Ipak, građani tvrde, da je vikendom situacija skoro neizdrživa, te da je zbog vozila nemoguće proći trotoarom.

Nova signalizacija i propisi vožnje

Detalje izmjene saobraćaja nadležni iz Gradske uprave će, kako su rekli, saopštiti u narednim danima, a riješenja i konkretne poteze već uveliko planiraju.

“Evidentno je da problem nepropisnog parkiranja na Venecija mostu postoji, jer vozila Pauk službe redovno obilaze taj dio grada i svakodnevno uklanjaju vozila. Prije dva dana načelnik Odeljenja za stambeno komunalne poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković imao je sastanak sa načelnicima Odsijeka sa saobraćaj i Odsijeka za parkinge i garaže na kojem se pričalo upravo o ovom problemu i tražena su adekvatna riješenja. Načelnici su takođe izašli na teren, vidjeli situaciju, te će u narednih nekoliko dana saopštiti konkretne informacije o tome kakve korake će preduzeti da bi ova pojava bila iskorijenjena. Riječ je, dakle, o novoj regulaciji saobraćaja preko mosta, o kojoj se razmišlja već duže vrijeme, a u narednih nekoliko dana biće poznati svi detalji. Ono što se već sada zna je da će biti postavljena nova signalizacija, a više će se znati uskoro”, kaže portparol Gradske uprave Milenko Šajić.

Rješenje se mora pronaći

Predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja RS Milenko Jaćimović kaže da oni pozdravljaju bilo kakve korekcije u saobraćaju koje će doprinijeti boljoj bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

“Sadašnji propisi jasno govore da je parkiranje na mostu i oko njega zabranjeno zakonom i da će svako ko prekrši zakon za to i odgovarati. Nisam siguran šta je to što se može uraditi, ali u svakom slučaju podržavam što je rješavanje ovog problema konačno pokrenuto”, ističe Milenko Jaćimović dodajući da se nada da nadležni neće koristiti nikakve barijere, poput betonskih stubića, koji se nisu pokazali kao dobro rješenje.

Građani su takođe zadovoljni što su nadležni odlučili da pronađu način za rješenje ovog dugogodišnjeg problema.

“Bahati vozači su od mosta napravili parkiralište, a to nigdje na svijetu nisam vidio, a vjerujte mi prošao sam dosta zemalja. Ostavljaju automobile gdje stignu, pola vozila je na trotoaru, pola na putu. To je da poludite. Problem stvaraju nama pješacima, ali i drugim vozačima. Nisam siguran da li je problem nedostatak parkinga, mada postoji parking koji se nalazi u blizini studentskog doma, ili samo bezobrazluk, ali evidentno je da se preko ovog mosta ne može normalno hodati. Vikendom, naročito predveče, količina nepropisno parkiranih automobila je presmješna zaista. Ovolika doza nekulture vozača rijetko je gdje viđena”, kaže Pavle Radaković.

Kazne od 40 do 90 KM

Nepropisno parkiranje vozila u gradu nesavjesni građani plaćaju od 40 do 90 maraka.

“Kazne za premiještanje nepropisno parkiranih vozila kreću se u zavisnosti od udaljenosti parkiranih vozila. Kazna za premiještanje do dva kilometra iznosi 40 maraka, od dva do deset kilometara 60 maraka, dok kazna za premiještanje dalje od 10 kilometara iznosi 90 maraka. Prekršajni nalog je 40 maraka”, kažu iz Gradske uprave.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/bahati-vozaci-od-mosta-napravili-parkiraliste/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])