Počela obnova zelenila

Objavljeno: 19. 11. 2014 u 17:02h

Radnici preduzeća “Tamaris” počeli su sa jesenjim orezivanjem drveća, uklanjanjem suvih grana i sadnjom novih stabala sadnica, koje su uništene tokom ljeta.

obnova

Iz Gradske uprave su rekli da je planirana sadnja više od 400 stabala drveća i 160 kalemljenih sadnica.

“Obnova zelenila je planirana na Bulevaru Milutina Milankovića, Bulevaru srpske vojske, ulicama Ivana Kukuljevića, Knjaza Miloša, Gundulićevoj, Gavre Vučkovića, Jovana Raškovića, Cara Lazara, Carice Milice, Kozarskoj, Krfskoj, Stepe Stepanovića, Kralja Petra Prvog Karađorđevića. Istovremeno zelenilo će biti obnovljeno i u blokovskom zelenilu u naseljima Starčevica, Obilićevo, Nova varoš, Kočićev vijenac, Lauš i Borik”, kazali su u Gradskoj upravi.

Dodaju da će na lokacijama gdje se pojedine vrste stabala nisu dobro pokazale umjesto njih biti zasađene kuglaste kalemljene sadnice.

“To su sadnice sa većom visinom granja, a manjom projekcijom krošnje kao što je npr. japanska trešnja ili platan”, objasnili su u Gradskoj upravi i dodali da će takvo drveće biti zasađeno na Bulevaru srpske vojske, Bulevaru Milutina Milankovića i ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Portparol “Tamarisa” Slađana Bumbić Damjanović rekla je da ekipe trenutno rade na Bulevaru Milutina Milankovića, Bulevaru srpske vojske i ulicama Knjaza Miloša i Braće Pišteljić.

“Ove jeseni zasadiće se više vrsta drveća, lipa, platan, javor, breza, te kuglaste forme drveća javora, jasena i lipe”, kazala je ona i dodala da ekipe rade na orezivanju drveća i uklanjanju suvog granja u više naselja.

Nacrtom drugog rebalansa budžeta grada za ovu godinu za Održavanje javnih zelenih površina planirano je izdvojiti 1,6 miliona maraka.

Lišće

Mještanka naselja Borik Gorana Jović kazala je da trotoari u pojedinim dijelovima grada nisu očišćeni od lišća.

“Očišćen je dio centra i ulice oko institucija, a trotoari u većini naselja su neočišćeni”, kazala je Jovićeva.

Ona je dodala da je opalo lišće, naročito kada je mokro, rizično za hodanje.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pocela-obnova-zelenila/||claudebot