Banjaluka: Smjenjuju prvog penzionera grada

Objavljeno: 7. 11. 2014 u 12:50h

Pojedini članovi gradskog Udruženja penzionera zatražiće smjenu njegovog predsjednika Nikole Gojkovića.

penz

Kako kažu, razlog za taj potez je netransparentno trošenje novca od članarina koje uplaćuju Udruženju na mjesečnom nivou i poslovna politika Gojkovića.

Prvi o njegovoj sudbini će već sutra odlučivati članovi Udruženja penzionera Lauš. Naime, oni su za subotu u 10 časova u holu OŠ “Sveti Sava” zakazali vanredni zbor na kojem će predložiti smjenu prvog penzionera grada.

Član Udruženja penzionera Lauš i inicijator ovog zbora Dragomir Bošnjak rekao je da 27.500 penzionera mjesečno gradskom udruženju uplaćuje po dvije marke, a da se njima izvrši povrat od 0,35 maraka.

“To je nedovoljno i neredovno”, objasnio je Bošnjak i dodao

da je jedan od gorućih problema i to što nemaju uvid u raspodjelu gdje ide ostatak tog novca. Tvrdi i da penzioneri nemaju pravo pristupa službenim prostorijama ovog udruženja.

Član Udruženja penzionera Starčevica Mihajlo Miljković rekao je da ništa bolja situacija nije ni kod njih, jer, između ostalog, ne mogu legalno izabrati ni Skupštinu.

“Članovi našeg udruženja i ne vide taj novac od povrata, jer ga ti glavni podijele međusobno, a ostale i ne obavještavaju”, istakao je Miljković, koji je oštro osudio rukovodstvo udruženja.

Naglasio je da će već iduće sedmice krenuti stopama penzionera sa Lauša.

“Problemi penzionera su isti u svih 57 mjesnih udruženja, koliko ih ima na području grada”, dodao je Miljković.

Penzioneri, koje smo zatekli u partiji šaha u centru grada, kažu da je katastrofalna situacija u ovim udruženjima, te su poručili da se to hitno mora dovesti u red.

“Rukovodstvo Udruženja penzionera se nedovoljno zalaže za svoje članove i ne ističe prave probleme”, požalio se penzioner iz Udruženja u MZ Centar jedan Milovan Rogić.

Predsjednik gradskog Udruženja penzionera Nikola Gojković rekao je da su ovo sve lažne optužbe na njegov račun te da je sve transparentno u okviru ovih udruženja.

“Sav novac od članarine jednako raspoređujemo po udruženjima u mjesnim zajednicama. Pojedinac sa Lauša, koji čak nije ni član Udruženja penzionera, organizovao je ovu hajku”, kategoričan je Gojković i dodao da je dotičnog prijavio policiji zbog širenja neistina.

Bošnjak tvrdi da mu je Gojković prijetio policijom te ga je nedavno zajedno sa saradnicima istjerao iz kancelarije gradskog Udruženja penzionera i zabranio mu uzimanje dopisa.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-smjenjuju-prvog-penzionera-grada/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])