Maloljetnici za policiju prodavali drogu đacima

Objavljeno: 1. 11. 2014 u 11:20h

Svjedoci Specijalnog tužilaštva Vladimir Kesić (21) i Damir Čudić (23) izjavili su u banjalučkom Okružnom sudu da su ih optuženi inspektori CJB Banjaluka Marko Kovačević i sad svjedok pokajnik Slavko Đurić angažovali da za njih prodaju marihuanu.

banjaluka_okruzni_sud

Kesić je u to vrijeme imao 17 godina, a Čudić 19, a  drogu su prodavali u dvorištu Osnovne škole “Branko Ćopić” u banjalučkom naselju Borik. Kazali su da su drogu prodavali srednjoškolcima uglavnom u Boriku.

Kesić i Čudić su istakli da su za inspektore prodali oko tri do četiri kilograma marihuane i za to im dali između 15 i 20.000 maraka. Kesić je kazao da mu je jednom kada ga je hapsio inspektor Đurić predložio da za njega i kolege prodaju drogu i da će ih zauzvrat štititi. Ispričao je da se potom s njim i Kovačevićem sastao i da su mu prvi put dali oko 200 do 250 grama marihuane da proda, a od toga im je dao 4.000 maraka. Istakao je da su im inspektori u više navrata davali da za njih prodaju drogu. Kesić i Čudić su ispričali da su ih Kovačević i Đurić tukli kada im ne bi dali novac za drogu. Čudić je kazao da mu je jedne prilike Kovačević stavio pištolj na čelo i rekao da bi ga ubio kada bi mogao za to da odleži dvije godine.

Odbrana optuženih prigovorila je iskazu svjedoka i kazala da su oni kontradiktorni.

Optuženi Đurić priznao je krivicu i svjedočio protiv ostalih optuženih. Suđenje se za trgovinu drogom vodi i protiv inspektora Srđana Radulovića i Ognjena Stijaka. Optuženo je još pet policijskih inspektora koji se terete za iznude iskaza, falsifikovanja, zloupotrebe položaja.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/maloljetnici-za-policiju-prodavali-drogu-dacima/||claudebot