Uhapšen Banjalučanin pri izlasku s plijenom

Objavljeno: 25. 10. 2014 u 10:15h

Policija iz Banjaluke uhapsila je sugrađanina Predraga Stojičića (46) nakon što ga je zatekla u krađi u dragstoru “Dragan”, a osumnjičen je i da je prije toga opljačkao restoran Ugostiteljske škole u banjalučkom naselju Obilićevo.

lisice-hapsenje-5272

Sve se odigralo u noći između četvrtka i petka kada je Stojičić, inače beskućnik i povratnik u izvršenju krivičnih djela, prvo naumio da opljačka restoran Ugostiteljske škole.

Kako nezvanično saznajemo, naočigled nekolicine Banjalučana Stojičić se oko 22 časa zaputio prema restoranu sa flašom u ruci, koju je iskoristio za razbijanje stakla. S obzirom na to da je razbio staklo na jedinom prozoru koji se može otvoriti, zaključujemo da je prije krađe dobro “ispipao” teren.

“Popeo se na saksije za cvijeće, te ušao u restoran. Ne znajući da cijeli tok njegove krađe snima kamera koja se nalazi kod šanka, Stojičić je otišao do ladice sa pazarom, ali je ona bila zaključana”, ispričao je naš izvor.

Ni to ga nije spriječilo u njegovoj namjeri, pa je otišao do magacina, uzeo metlu i njom razvalio ladicu. Na njegovo razočarenje, u ladici se nalazilo samo 64,50 KM.

“Pazar u restoranu je te večeri bio oko 700 KM, ali se nalazio na drugom mjestu. U ladici je ostala samo sića”, kaže naš izvor.

Nezadovoljan plijenom, Stojičić se nakon ove krađe uputio u dragstor “Dragan”, koji se nalazi nekoliko ulica od restorana, kako bi se dočepao još novca.

Deset minuta nakon ponoći Stojičić je ušao u dragstor, otišao do kase i ukrao oko 1.500 KM. Međutim, tu ga je stigao maler jer je u trenutku izlaska pao u ruke policije, koja se odmah nakon dojave o krađi zaputila u dragstor.

Izvor blizak istrazi kazao nam je da je Stojičić u noći između srijede i četvrtka pokušao opljačkati kafić “Starčevica”, te provaliti u jednu kuću, ali mu nije pošlo za rukom.

Inače, Stojičić je bivši robijaš koji je odležao višegodišnje kazne zbog nekoliko krivičnih djela. On je u avgustu ove godine izboden ispred Javne ustanove Dom za starija lica, gdje je privremeno boravio. Teške povrede i ubodne rane u vrat i obraz zadao mu je Dragan Janjetović, korisnik ove ustanove.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/uhapsen-banjalucanin-pri-izlasku-s-plijenom/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])