Banjaluka: Kupovinu kreveta studenti rezervišu unaprijed

Objavljeno: 25. 10. 2014 u 09:21h

Iako je u toku prijem dokumenata na konkurs za smještaj starijih studenata u Studentski centar “Nikola Tesla” u Banjaluci, jagma za smještajem uveliko je počela, a oglasne table već su pretrpane oglasima za kupovinu kreveta.

bl

Pojedini studenti su već rezervisali osobu od koje će kupiti krevet za koju su prilično sigurni da će proći na konkursu.

Iako će studenti koji prodaju krevet od naredne godine biti kažnjavani oduzimanjem bodova, mnogi ipak trguju smještajem, jer im domski uslovi ne odgovaraju, a ove godine cijene kreveta su od 600 do 700 KM, što je za 200 KM skuplje u odnosu na 2011. godinu.

“Nisam dobila krevet jer je konkurencija među brucošima bila velika. Srećom, već sam našla apsolventa koji ima visok prosjek i za kojeg sam prilično sigurna da će dobiti smještaj. Dogovorili smo se za cijenu od 650 KM”, ispričala je Dragana D., studentkinja.

Prema njenim riječima, iako cijena nije mala, pogotovo jer se radi o apsolventskom krevetu, a oni imaju nešto kraći boravak u domu, ipak je isplatnije stanovati u studentskom domu nego privatno, jer je cijena sobe od 150 do čak 250 KM, dok su stanovi mnogo skuplji.

Oni koji pak nisu našli od koga će kupiti krevet već su u panici, jer je potražnja ove godine ogromna te će većina sigurno ostati “kratkih rukava”.

Tome svjedoče i oglasne ploče ispred studentskih domova te razne stranice na društvenim mrežama koje su pretrpane oglasima za kupovinu kreveta, dok studenti više ne biraju u kojem će paviljonu zadužiti krevet.

U Upravi studentskog doma ističu da oni koji nisu dobili krevet, a spadaju u kategorije djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida ili socijalno ugroženih kategorija, uz priloženu dokumentaciju mogu naknadno poslati molbe kako bi bila razmotrena mogućnost alternativnog smještaja.

Dokumente predalo malo studenata

Zoran Babić, direktor Studentskog centra “Nikola Tesla”, ističe da se veoma mali broj starijih studenata zasad prijavio na konkurs za smještaj u dom.

“Dobili smo između 300 i 350 prijava, što je ralativno malo. Očekujemo da će se pred kraj konkursa prijaviti više studenata, a do kraja novembra da će se znati rezultati konkursa”, kaže Babić.

Ističe da bi četvrti paviljon već od naredne školske godine mogao mnogo rasteretiti postojeće paviljone i primiti veći broj studenata.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-kupovinu-kreveta-studenti-rezervisu-unaprijed/||claudebot