Počela sa radom školska stomatološka ambulanta

Objavljeno: 23. 10. 2014 u 13:58h

U Osnovnoj školi “Zmaj Jova Jovanović” počela je sa radom stomatološka ambulanta, koja je opremljena novom stomatološkom stolicom i drugom opremom, saopšteno je iz Doma zdravlja Banjaluka.

stom amb

Ilustracija

Osim đaka ove škole, stomatološke usluge u ovoj ambulanti pružaće se i učenicima osnovnih škola “Branislav Nušić”, “Petar Kočić”, “Milan Rakić”, “Vojislav Ilić”, kao i đacima područnih škola koje pripadaju ovim školama.

“Dom zdravlja Banjaluka, imajući u vidu loše stanje zdravlja zuba kod stanovništva, posebno se fokusirao na najmlađu populaciju, nastojeći da putem ambulanti koje se nalaze u školama i kojih za sada ima sedam, napravi što veći obuhvat školske populacije kada je riječ o preventivnoj stomatološkoj zaštiti”, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Grad Banjaluka je izdvojio 75.000 KM za nabavku tri nove stomatološke stolice.

Nove stolice montirane su i u Osnovnoj školi “Sveti Sava” na Laušu i u stomatološkoj ambulanti na Poliklinici.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pocela-sa-radom-skolska-stomatoloska-ambulanta/||claudebot