Banjaluka: Za učeničke stipendije 926.000 KM

Objavljeno: 23. 10. 2014 u 14:39h

Grad je za tekuću školsku godinu odobrio 1.106 stipendija za učenike srednjih škola za šta je iz budžeta izdvojeno ukupno 926.800 maraka.

ucenici

Potvrdili su ovo u Gradskoj upravi i dodali da je stipendije dobilo 549 učenika na osnovu uspjeha u školi, 497 prema socijalnom statusu i 60 učenika deficitarnih zanimanja.

“Trenutno se radi na obradi zahtjeva i izrada rješenja o stipendiranju nakon čega ćemo pojedinačno obavijestiti učenike o datumu preuzimanja rješenja”, kazali su u Gradskoj upravi.

Dodaju da će isplata stipendija za učenike početi u novembru i dijeliće se u deset mjesečnih rata.

“Visina stipendije za deficitarna zanimanja je 150 KM, dok stipendije dobijene na osnovu uspjeha u školi i socijalnog statusa iznose 80 maraka”, rekli su u Gradskoj upravi.

Dodaju da će za stipendije učenika deficitarnih zanimanja ukupno biti uplaćeno 90.000 KM, za stipendije po uspjehu 439.200 KM i 397.600 KM prema socijalnom statusu.

Na konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola prijavilo se ukupno 1.179 učenika što je više prijavljenih nego lani.

Iz Gradske uprave kažu da je u toku i konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama, takođe na osnovu uspjeha na studijama, socijalnog statusa i za deficitarna zanimanja.

“Visina stipendije za studente prema socijalnom statusu i stipendije za uspjeh na studiju iznose 130 maraka, dok za deficitarna zanimanja je 250 KM”, navode u Gradskoj upravi.

Grad je ove godine za stipendiranje učenika i studenata izdvojio ukupno 1,6 miliona maraka, a odobravanjem učeničkih stipendija studentima ostaje na raspolaganju 673.200 KM.

Učenica Ekonomske škole Milijana Ilić koja je konkurisala za dobijanje stipendije grada kazala je da još nije saznala rezultate konkursa, ali da očekuje pozitivan ishod.

“Stipendija mi mnogo znači jer uspijem pokriti svoje troškove, kao što je mjesečna karta i hrana u školi”, kazala je Ilićeva.

Rang-listu možete pogledati OVDJE.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-za-ucenicke-stipendije-926-000-km/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])