Uslovna kazna pljačkašu kladionice

Objavljeno: 22. 10. 2014 u 09:24h

Dragan Mačkić (26) iz Banjaluke osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na uslovnu kaznu od dvije godine zatvora zbog razbojništva.

sud

Presudu je izreklo vijeće kojem je predsjedavala sudija Olga Pantić, nakon što je Mačkić priznao krivicu.

Prema presudi, Mačkić neće ići na izdržavanje kazne zatvora ukoliko u roku od pet godina nakon pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo. Ukoliko u tom periodu počini krivično djelo, moraće da izdrži dvije godine iza rešetaka.

Mačkić je osuđen jer je 8. jula 2012. godine, prijeteći nožem, ukrao 290 maraka od radnice sportske kladionice “Astra” u banjalučkoj Jevrejskoj ulici. U presudi se navodi da je toga dana ušao kladionicu, sagnuo se iza pulta i navukao kapu fantomku na glavu. Zatim je ustao, iz džepa izvukao nož  dužine 30 centimetara i usmjerio ga prema radnici Aleksandri J. tražeći novac. Ona mu je tada, iz straha da je ne povrijedi, iz kase izvadila 290 maraka i dala. Mačkić je presudom obavezan da plati troškove suđenja od 200 maraka.

Obrazlažući presudu, predsjednik vijeća je navela da je kao olakšavajuće za Mačkića sud cijenio priznanje, kajanje, mladost, kao i činjenicu da je vratio novac, te da do sada nije osuđivan. Mačkića je policija uhapsila ubrzo poslije pljačke u julu 2012. godine. On je u međuvremenu namirio štetu kladionici i vratio ukradene pare.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/uslovna-kazna-pljackasu-kladionice/||claudebot