Banjaluka: Zimske službe spremne za snijeg

Objavljeno: 22. 10. 2014 u 19:16h

Iako zimska služba zvanično počinje da radi 15. novembra, preduzeća koja će ove zime čistiti i održavati saobraćajnice spremno dočekuju snijeg kojeg su meteorolozi najavili u ovoj sedmici.

slikacitava (1)

“Preduzećima koja će u narednih nekoliko mjeseci održavati gradske ulice juče je izdato naređenje da u slučaju snježnih padavina počnu da rade” – rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

“Ista preduzeća će raditi na ovim poslovima kao i prošle godine. Abrazivni materijal i so su obezbijeđeni” – naglasio je Novaković.

Iz preduzeća “Čistoća”, koje već duži niz godina radi na održavanju i čišćenju gradskih ulica, kažu da je sve spremno za prve pahulje.

“Ovo preduzeće je, kad je u pitanju zimsko održavanje grada, zaduženo za prvo i drugo gradsko područje. Što se tiče operative, u potpunosti smo spremni, dok abrazivnog materijala nemamo dovoljno za cijelu zimsku sezonu” – rekao je direktor ovog preduzeća Aleksandar Bajić.

Šef tehničke pripreme u preduzeću “Eko-euro tim” Radosav Čubrilović rekao je da je sve spremno za početak nove sezone.

“Abrazivnog materijala za sada imamo dovoljno, a od prošle godine nam je ostalo i nešto soli. S obzirom na to da je snijeg najavljen ovih dana, već smo postavili i mašine za čišćenje snijega na pojedinim mjestima” – kazao je Čubrilović.

Dodao je da će ekipe ovog preduzeća ove zime čistiti i održavati ulice od mosta u Karanovcu, preko desne obale Vrbasa pa sve do Slatine, kao i dio četvrte zone grada.

Preduzeće “Mrkonjić putevi” i ove godine će čistiti i održavati magistralne i regionalne puteve, uključujući i dio puta od naselja Srpske toplice preko Kola i Stričića do Čađavice.

“S obzirom na to da je osnovna djelatnost ovog preduzeća održavanje i čišćenje puteva, mi smo spremni i u ljetnom periodu, a kamoli sad. Raspolažemo dovoljnim brojem ljudi, mehanizacije i potrebnom količinom soli i abrazivnog materijala” – rekao je direktor ovog preduzeća Trivun Milanović.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-zimske-sluzbe-spremne-za-snijeg/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])