Kuće u Priječanima čekaju brojeve

Objavljeno: 20. 10. 2014 u 14:50h

Mještani Priječana duže od godinu čekaju da dobiju tablice sa kućnim brojevima, a razlog što kuće u većini ulica nisu numerisane je nezainteresovanost izvođača za izradu tih tablica.

prijecani

Prema riječima predsjednika Mjesne zajednice Priječani Nebojše Tojagića, većina ulica u ovom naselju nema kućni broj.

“Pokrenuli smo ovu inicijativu jer je bilo problema prilikom dolaska pripadnika MUP-a, sudske policije i novih poštara, koji nisu mogli da se snađu. Ne daj Bože da nekom zatreba hitna pomoć ili vatrogasci, kako im objasniti gdje da vas nađu”, rekao je Tojagić.

On je ispričao da je mjesna zajednica još 2011. godine tražila da se imenuju ulice u ovom naselju jer je 2.000 ljudi živjelo na adresi Priječani bb. U 2012. godini dobili su nazive ulica i krenuli sa numerisanjem objekata.

“Tada su građani trebali da uplate po 20 KM na žiro-račun grada. Oni koji su to učinili u prvih mjesec, dobili su kućne brojeve u oko četiri ulice. U međuvremenu, izvođač sa kojim je grad sklopio ugovor povisio je cijenu na 25 KM, pa su oni koji su uplatili kasnije ostali i bez brojeva i bez para”, naglasio je Tojagić.

On smatra da je u ovom naselju pokriveno samo tri do četiri od sto ulica, dok su ostale ulice nenumerisane.

“Grad je nakon poskupljenja obustavio proces numerisanja kuća. Najviše su brojevima pokrivene Hilandarska i ulice Kneza Mihajla Obrenovića i Laze Kostića, dok ostale ulice gotovo da nemaju brojeva”, rekao je Tojagić.

Iz Gradske uprave su kazali da se na posljednjem sprovedenom postupku ove godine niko od izvođača nije prijavio na tender za nabavku tablica kućnih brojeva.

“Zato nemamo cijenu tablice da bismo mogli građanima uručiti rješenja o kućnom broju. Tablice kućnih brojeva po cijeni od 20 KM izrađivao je “Ellas-komerc”, ali je na njihov zahtjev raskinut okvirni sporazum zaključen sa Gradskom upravom”, rekli su iz Gradske uprave i dodali da su u Priječanima tablicama kućnih brojeva obilježena 372 objekta, a 155 objekata nije obilježeno.

Iz preduzeća “Elektrokrajina” kažu da imaju problema sa slanjem računa u ovo naselje.

“S obzirom na to da većina kuća nema brojeve, jedini problem sa slanjem računa imamo u naselju Priječani”, rekao je portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov.

Naziv dobija devet ulica

Na idućoj sjednici Skupštine grada, 30. oktobra, odbornici će razmatrati odluke kojima se dodjeljuju nazivi za osam ulica u MZ Saračica i za jednu u MZ Motike.

Ulica Patrijarha Maksima bi trebalo da bude naziv nove ulice u MZ Motike, dok se za ulice u MZ Saračica predlažu imena Izvorska, Ravanička, Karađorđeva, Pavlovačka, zatim ulice Vladimira Gaćinovića, Dimitrija Mitrinovića, Dušana Mutića i Miodraga – Miše Vulina.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/kuce-u-prijecanima-cekaju-brojeve/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])