Banjalučanin Slavko Crnić 40 godina jede sirovu hranu

Objavljeno: 17. 10. 2014 u 15:00h

Mnogi ljudi ne bi mogli ni da zamisle život bez sira i mesa. Ipak, danas je sve veći broj onih kojima rerna i šporet ne trebaju.

licno

Banjalučanin Slavko Crnić, već 40 godina jede prijesnu hranu.

Neki stručnjaci tvrde da osobe koje većinom unose svežu, sirovu hranu mogu izgledati i do 20 godina mlađe u odnosu na stvarnu starost. Jedenje sirove hrane postalo je veliki trend, ali ne bez razloga.  Naša tijela su „dizajnirana“ da vare neobrađenu hranu i zato je sve više stručnjaka preporučuje.

Tijelo kuvanu hranu doživljava kao otrov. Kuvanje uništava najvažnije hranljive sastojke, vitamine i žive enzime sa kojima se obavlja probava, i potpuno mijenja hranu tako da tijelo ne može da je prepozna kao hranu i doživaljava je kao toksin od koga treba da se brani.

Zagovornici ovog načina ishrane navode mnoštvo pozitivnih učinaka koje su osjetili za fizičko i psihičko zdravlje, a novi pravac je trpeza sa sirovom ili prijesnom hranom (raw food), koja je prvo uzela maha među zagovornicima zdravog nacina života u svijetu, da bi ubrzo stigla i na naše prostore.

Da li bi sirova hrana mogla da vam omogući da dođete do savršenog zdravlja, ili bi mogla da vas odvede stranputicom do neuhranjenosti saznajte u emisiji ”Pomalo lično” u kojoj je je Slavko Crnić iz Banjaluke, koji više od 40 godina jede prijesnu hranu, govorio o sirovoj hrani i nacinu ishrane.

Odgovore na pitanja kako se promjena ishrane manifestuje na vaš organizam, psihičko stanje, spoljašnji izgled potrazite u emisiji ”Pomalo lično” na talasima Nes radija.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucanin-slavko-crnic-40-godina-jede-sirovu-hranu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])