Banjaluka: U trci za stipendiju 1.179 srednjoškolaca

Objavljeno: 9. 10. 2014 u 16:08h

Na konkurs za dodjelu stipendija grada učenicima srednjih škola stiglo je 1.179 zahtjeva, saopšteno je iz Gradske uprave.

djecaa

“Prvi rezultati konkursa mogu se očekivati za sedam dana. Od ukupnog broja pristiglih prijava četiri su neblagovremene. Zahtjevi učenika koji nisu ispunili opšte ili posebne uslove propisane Odlukom o dodjeli stipendija grada učenicima srednjih škola i studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama biće negativno riješeni”, objasnili su u Gradskoj upravi.

Podsjetili su da je za školsku 2014/2015. godinu u budžetu grada za stipendije učenika i studenata planirano 1,6 miliona KM.

“Koliko će od ukupnog iznosa previđenog za stipendije biti dodijeljeno srednjoškolcima zavisiće od broj zahtjeva koji zadovoljavaju uslove”, objasnili su u Gradskoj upravi i dodali da je konkurs okončan 1. oktobra.

Učenička stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 80 KM, a stipendija za deficitarna zanimanja 150 KM.

U Gradskoj upravi su rekli da će konkurs za za dodjelu stipendija za studente prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama biti objavljen u drugoj polovini oktobra. Visina stipendija za studente prema socijalnom statusu i stipendija za uspjeh na studiju iznosi 130 KM, a za deficitarna zanimanja 250 KM.

Prema odluci koja reguliše isplatu i dodjelu stipendija grada, isplata stipendija za tekuću školsku godinu za učenike će biti obavljena u deset mjesečnih rata, počev od novembra tekuće godine. Za studente će stipendije biti isplaćivane od februara naredne kalendarske godine u odnosu na godinu kad je konkurs raspisan.

Prošla godina

Grad je u školskoj u 2013/2014. stipendirao ukupno 1.432 učenika i studenta. Pravo na stipendiju ostvarila su ukupno 1.053 učenika od 1.156 prijavljenih na konkurs i 379 studenata od prijavljenih 474. U toj školskoj godini dodijeljene su stipendija u iznosu od 1,4 miliona KM.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-u-trci-za-stipendiju-1-179-srednjoskolaca/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])