Banjaluka: Osvijetljeno više ulica

Objavljeno: 8. 10. 2014 u 15:39h

Izgradnja javne rasvjete do kraja ove godine na području grada planirana je u još nekoliko naselja, a u toku je priprema za početak radova u ulici Vojna i Karanovića u naselju Drakulić te u ulici Ilije Garašanina u Lazarevu.

osv

Rekli su ovo u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja i dodali da je u toku izbor najpovoljnijeg izvođača radova za rekonstrukciju rasvjete u ulici Gavre Vučkovića, za šta je planirano 33.500 KM.

“Na području grada u toku ove godine javna rasvjeta je urađena u ulicama Jovana Raškovića, Koste Krsmanovića, Koste Majkića, Palih boraca i Hilandarskoj, za šta je iz budžeta izdvojeno 36.500 maraka”, kazali su iz ovog odjeljenja.

Dodaju da su ove godine uz učešće građana rasvjetu dobili i stanovnici ulica Uroša Drenovića, Šargovačke, Prijedorske, Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, Put srpskih branilaca, Petra Velikog i Potkozarska, u šta je uloženo oko 15.000 KM.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani Nebojša Tojagić rekao je da je ove godine urađena rasvjeta u dijelu Hilandarske i Brusine ulice.

“Glavna, Hilandarska ulica osvijetljena je u dužini od 400 metara, dok je rasvjeta u ulici Brusina postavljena u dužini od 1.000 metara”, kazao je Tojagić.

On je dodao da je glavna saobraćajnica u Priječanima, Hilandarska ulica, duga 3.400 metara, a da je rasvjeta postavljena samo u dužini od 600 metara.

Predsjednik Savjeta MZ Drakulić Ilija Đukić rekao je da je u planu da do kraja ove godine rasvjetu u ovom naselju dobiju ulice Vojna i Karanovića.

“Tender je raspisan i završen, sredstva su odobrena, tako da do kraja godine očekujemo da sijalice budu upaljene i u ovim dvjema ulicama”, kazao je Đukić.

On je dodao da su tražili još 20 sijaličnih mjesta za nekoliko ulica u ovoj mjesnoj zajednici.

Park

U parku “Mladen Stojanović” u toku ljeta urađena je rekonstrukcija javne rasvjete u okviru koje su zamijenjene svjetiljke te očišćeni i ofarbani stubovi, za šta je utrošeno 31.354 KM.

“Zamjenom starih svjetiljki dobijena je rasvjeta boljeg kvaliteta, a smanjeni su i troškovi održavanja”, naveli su iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-osvijetljeno-vise-ulica/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])