Banjaluka: Novi objekat za smještaj 50 mališana

Objavljeno: 2. 10. 2014 u 15:32h

U banjalučkom naselju Obilićevo danas je ozvaničen završetak radova na adaptaciji prostora za vrtić veličine 210 metara kvadratnih u koji će početkom naredne godine biti smješteno 50 mališana.

djecaaa

Završetak radova ozvaničio je predsjednik Narodne skupšptine Republike Srpske Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović i direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjaluci Nataša Radulović.

Radojičić je rekao da u Srpskoj potrebno povećavati broj djece obuhvaćene predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem.

“S obzirom na to da je nadležnost predškolskog vaspitanja i obrazovanja uglavnom vezana za lokalne zajednice i s obzirom na demografske tendencije pomjeranja stanovništva, neohodno je da donesemo jedan strateški dokument i planiramo za cijelu Republiku da zajedno sa lokalnim vlastima radimo na povećanju obuhvata djece”, rekao je Redojičić novinarima.

On je dodao da su zbog nemogućnosti lokalnih zajednica da same finansiraju izgradnju i opremanje predškolskih ustanova, i republičke vlasti u prethodnom periodu finansirale ili sufinansirale ove aktivnosti.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da nakon adaptacije objekta u Krfskoj ulici u Obilićevu, za koji je utrošeno oko 90.000 KM, slijedi i opremanje ovog objekta, kao i radovi na objektima u banjalučkom naselju Starčevica u kojim će biti smješteni vrtići.

“Radili smo i projekat za vrtić Kolibri, za koji planiramo da novac predvidimo u budžetu za narednu godinu”, rekao je Gavranović i dodao da bi u narednom periodu trebalo da se radi i na adaptaciji prostora ili izgradnji vrtića u selu Dragočaj kod Banjaluke.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjaluci Nataša Radulović rekla je da trenutno na smještaj u vrtiće u Banjaluci čeka oko dvije hiljade mališana.

“Ako budemo radili onako kako smo planirali zajedno sa gradom, iduće godine već ćemo smanjiti taj broj”, rekla je Radulovićeva.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-novi-objekat-za-smjestaj-50-malisana/||claudebot