Banjaluka: Mališani pokazali humanost

Objavljeno: 2. 10. 2014 u 11:02h

Prodajom crteža i suvenira napravljenih od gline mališani gradskih vrtića juče su na Trgu Krajine svečano otvorili Nedjelju djeteta.

djeca

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Nataša Radulović rekla je da su djeca prethodnih dana pravila različite rukotvorine od gline, pekli ih u pećima te crtali crteže kako bi na otvaranju Nedjelje djeteta radove prodavali i kasnije novac darovali svojim vršnjacima kojima to bude najpotrebnije.

“Radovi se mogu kupiti po cijeni od tri do 10 maraka. Djeca novac stavljaju u kasicu i kasnije po dogovoru, na nivou svog vrtića, odlučiće kome će prikupljena sredstva predati”, kazala je Radulovićeva.

Dodala je da prodaja ide dobro i da su kupci najčešće njihovi roditelji, bake, deke, rođaci i komšije.

“Cilj akcije je da djeca uče odmalena da budu humana, te da od malih nogu nauče da drug drugu treba da pomaže”, rekla je Radulovićeva.

Istakla je da svaki ispit u životu ima popravni, ali kada je dijete u pitanju, taj ispit nema popravnog jer sve što smo propustili ili pogriješili u vremenu njegovog odrastanja više se ne može popraviti.

Uroš Pećanac, jedanod mališana, za Nedjelju djeteta nacrtao je crtež i napravio suvenir da bi ga prodao i novac poklonio svojim drugarima.

“U vrtiću učimo da crtamo, pišemo linije, bojimo i pjevamo pjesmice”, kazao je Pećanac.

On je dodao da su tokom prošle sedmice posjetili ombudsmana za djecu gdje su učili kako treba da se ponašaju u saobraćaju.

Njegova drugarica Jelena Šmunja rekla je da joj je manifestacija veoma zanimljiva jer je sa drugarima u gradu gdje ima mnogo ljudi.

“Na Trgu mi je lijepo, sjedim, crtam i družim se sa svojim prijateljicama iz vrtića”, kazala je Šmunja. Ona je dodala da se raduje što je na manifestaciji upoznala nove drugare.

Ključevi grada

Povodom obilježavanja Nedjelje djeteta gradonačelnik Slobodan Gavranović primiće danas mališane iz vrtića “Naša djeca”.

“Najmlađima će u petak tradicionalno biti uručeni ključevi grada, čime će mališani simbolično preuzeti upravljanje gradom na sedam dana”, kazali su iz Gradske uprave.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-malisani-pokazali-humanost/||claudebot