Supruzi namjestio milionski posao

Objavljeno: 1. 10. 2014 u 14:48h

Protiv predsjednika Udruženja za unutrašnji i međunarodni transport RS Nikole Grbića (52) i njegove supruge Biljane (39) banjalučka policija je podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka zbog sumnje da su oštetili pomenuto udruženje za oko 2,3 miliona maraka.

namjestaljka

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su navodeći inicijale da su Grbići osumnjičeni da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

“Grbić je osumnjičen da je kao predsjednik ovog udruženja iskoristio svoj položaj i bez saglasnosti Skupštine udruženja raskinuo ugovor sa preduzećem za prevoz zemljanih i kamenih materijala na trasi autoputa Banjaluka-Prnjavor”, rečeno je u CJB Banjaluka.

Dodali su da je on zatim dogovorio prevoz sa preduzećem čiji je vlasnik njegova supruga.

“Taj posao je realizovan u periodu od 31. januara do 30. juna ove godine. Oni su krivičnim djelom pričinili štetu Udruženju za unutrašnji i međunarodni transport RS u iznosu od 2.291.690 maraka”, istakli su u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama Grbić je u ime udruženja raskinuo ugovor sa “Granitom”, jednim od izvođača radova na autoputu, a zatim taj posao ugovorio za firmu njegove supruge. Izvor blizak istrazi je kazao da je Grbić izmirio sve obaveze prema radnicima koji su ranije prevozili ovaj materijal, ali da je raskidom ugovora nanio štetu drugim firmama okupljenim u udruženje na čijem je čelu.

Grbić je odbacio krivicu navodeći da udruženje ne može da se bavi profitabilnim poslom.

“Supruga Biljana je direktor preduzeća “Grbić truds” i ona može da sklapa ugovor sa kim hoće. Udruženje je imalo ugovor o prevozu od prvog dana i pošto ono ne može da se bavi profitabilnim poslom raskinuo sam ugovor sa “Granitom”, a potom je ugovor potpisan sa “Grbić trudsom”, objasnio je Grbić i dodao da je sve urađeno po propisima.

Optužbe

Pojedini članovi Udruženja za unutrašnji i međunarodni transport RS ranije su optuživali Nikolu Grbića da se bavio raznim malverzacijama zahvaljujući kojima je prisvojio između 500.000 i 700.000 maraka i deset kamiona i osam cisterni koje je Vlada RS dodijelila tom udruženju. Grbić je tada odbacio ove optužbe i rekao da za sve poslove postoji dokumentacija.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/supruzi-namjestio-milionski-posao/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])