Banjaluka: Mališane oduševio kabinet za pucanje

Objavljeno: 1. 10. 2014 u 16:40h

Povodom Dana otvorenih vrata juče je stotinak učenika osnovnih škola “Ivan Goran Kovačić” i “Branko Ćopić” obišlo prostorije Uprave za policijsko obrazovanje MUP-a RS gdje su ih policajci upoznali sa poslovima i zadacima koje obavljaju.

shootkids

Načelnik Uprave za policijsko obrazovanje MUP-a RS Mile Šikman rekao je da je cilj ove aktivnosti upoznavanje najmlađih članova zajednice sa obrazovanjem, načinom rada i opremom koju policijski službenici koriste prilikom izvršavanja svojih zadataka.

“Na ovaj način želimo da pokažemo da zajednica za nas nije samo objekat rada u kojem policija izvršava svoje profesionalne zadatke, već da je zajednica nešto mnogo više”, rekao je Šikman. Dodao je da Danom otvorenih vrata žele pridobiti povjerenje najmlađe populacije ali i da ukažu na neke opasnosti koji vrebaju u svakodnevnom životu.

“Posebno želimo da ukažemo na opasnosti koje dolaze putem interneta i društvenih mreža kako bi djeca mogla da prepoznaju te opasnosi, te da se zaštiti i obrate policiji”, kazao je Šikman.

Prilikom posjete učenicima je pokazan kabinet kriminalističko-forenzičke laboratorije, kabinet kriminalistike, školska policijska stanica, muzejska postavka, te dio sredstava i opreme koji policija koristi u svakodnevnom radu.

Veljko Gvozdenović, učenik OŠ “Ivan Goran Kovačić” rekao je da je oduševljen posjetom i da je vidio mnoge predmete sa kojim se do sada nije susretao.

“Obišli smo više prostorija, posebno mi se svidjelo u kabinetu za pucanje”, kazao je Gvozdenović.

Učenica četvrtog razreda, Una Jovanić rekla je da je muzej najviše zainteresovao jer ima starih i zanimljivih predmeta.

Uprava tradicionalno nekoliko puta godišnje organizuje Dane otvorenih vrata za učenike osnovnih škola sa područja grada.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-malisane-odusevio-kabinet-za-pucanje/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])