Nove bašte za sjaj ulice Bana Milosavljevića

Objavljeno: 29. 9. 2014 u 14:16h

Sekcija ugostitelja pri Zanatsko-preduzetničkoj komori područja Banjaluka pripremila je idejno rješenje za izgradnju i uređenje ljetnjih i zimskih bašta u ugostiteljskim objektima u ulici Bana Milosavljevića.

basta

Predsjednik ove sekcije Željko Popović rekao je da će ovu ideju uskoro predati Gradskoj upravi.

“Cilj ideje, za čiju su izradu ugostitelji angažovali arhitektu, jeste ljepši i uređeniji centar grada. Plan je da na tim lokacijama uz ugostiteljske objekte budu postavljeni i privremeni objekti koji će biti napravljeni od stakla, aluminijuma i drugih finih materijala, dok će postojeći najloni biti uklonjeni”, kazao je Popović.

On je dodao da su, u saradnji sa gradskim vlastima, izmijenili Odluku o uređenju gradskog građevinskog zemljišta, čime su dobijeni zakonski uslovi za postavljanje ljetno-zimskih bašta kao privremenih objekata.

“Prema postojećoj Odluci o visini cijene zauzimanja javne površine, za postavljanje ljetno-zimske bašte potrebno je izdvojiti 37 feninga po kvadratnom metru, dok u prvoj zoni zauzimanje javne površine košta 50 feninga”, rekao je Popović.

Pojasnio je da za postavljanje ovih bašta ugostitelji neće morati da posjeduju građevinsku dozvolu, već će to moći da urade i sa lokacijskom saglasnošću za postavljanje.

“Za usvajanje ove ideje nije potrebna skupštinska odluka, jer je stvorena takva zakonska podloga da odluku može, sve u dogovoru s nama, donijeti komisija u okviru nadležnog odjeljenja”, kazao je Popović.

Napomenuo je da je kompletnoj ovoj ideji značajan doprinos dao i predsjednik Narodne Skupštine RS Igor Radojčić, koji je sa svojim timom nedavno i posjetio prostorije Zanatsko-preduzetničke komore.

Popločavanje

Predsjednik sekcije ugostitelja pri Zanatsko-preduzetničkoj komori područja Banjaluka Željko Popović rekao je da će ova sekcija u narednom periodu pokrenuti ideju za popločavanje ulice Bana Milosavljevića.

“Mnogo ljepše i urednije bi izgledalo kada bi se ta pješačka zona popločala”, rekao je Popović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nove-baste-za-sjaj-ulice-bana-milosavljevica/||claudebot