Banjaluka: Ratari dobili 153.000 maraka

Objavljeno: 20. 9. 2014 u 15:35h

Gradonačelnik Slobodan Gavranović uručio je u petak 37 ugovora o subvencijama u poljoprivredi čija je ukupna vrijednost 153.000 maraka.

ratari

Gavranović  je rekao da su subvencije, koje su dobili ratari, dobijene iz sredstava prikupljenih po osnovu naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe.

“Grad na ovaj način pomaže poljoprivrednike jer će ovim sredstvima biti sufinanasirani odabrani projekti čija se vrijednost kreće od 1.800 do 6.000 maraka – kazao je Gavranović.

On je dodao da će se realizacijom projekata ratara stvoriti uslovi za osposobljavanje neplodnog zemljišta za poljoprivrednu proizvodnju.

“Kako bi poljoprivrednici bili oslobođeni dodatnih troškova Gradska razvojna agencija ove godini je prvi put  besplatno radila projekte ratarima – rekao je Gavranović.

Pravo da se prijave na konkurs imali su svi poljoprivrednici koji su sa teritorije grada, a koji su  vlasnici barem jednog hektara obradivog zemljišta, te su  registrovali svoju poljoprivrednu djelatnost.

Vlasnik Turističkog kompleksa “Duboka” Goran Prpa rekao je da će većinu novca utrošiti na sanaciju klizišta koja su se pojavila nakon posljednjih poplava na njegovom gazdinstvu.

“Pored toga, novac ću utrošiti i za proizvodnju zdrave hrane – rekao je Prpa i dodao da dodatno želi unaprijediti posao da bi posjetioci njegovog ranča bili što zadovoljniji.

On je naglasio da na svom gazdinstvu ima na raspolaganju brojne prostorije za smještaj ali i jedno od najboljih izletišta na području grada.

Većina poljoprivrednika koja je dobila ugovore o subvencijama su zadovoljni i u buduće planiraju proširenje postojećeg posla jer su im to uglavnom osnovni izvor prihoda od kojeg žive i finansiraju porodicu.

Zahtjevi

Slobodan Gavranović rekao je da 12 poljoprivrednika koji su se prijavili za subvencije nisu ispunili sve potrebne uslove.

“Ovi poljoprivrednici nisu ispunili sve uslove konkursa, tako da su ove godine eliminisani iz dodjele subvencija” kazao je Gavranović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-ratari-dobili-153-000-maraka/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])