Na Kočićevom vijencu ponovo aktivirano klizište

Objavljeno: 19. 9. 2014 u 11:13h

Klizište koje se aktiviralo usljed majskih poplava u ulici 1.300 kaplara u naselju Kočićev vijenac ponovo se pokrenulo i prijeti da sruši jednu kuću.

kv

U domaćinstvu Dragorada Šulića, u kojem živi deset članova, svakodnevno klizanje tla prijeti da sruši kuću.

“Zidovi na kući su već popucali na više mjesta i počeli su da se razdvajaju. Unutar kuće zemlja je izbila podove i Polomila pločice. Namještaj je uništen. Ne znam šta da radim jer svakog trenutka sve može da se sruši”, rekao je Šulić.

On je dodao da su na teren izašle i nadležne službe.

“Inspekcija je zabranila boravak u kući, a mi i dalje tu živimo jer nemamo gdje da izađemo. Nadležni su obećali da će nam obezbijediti alternativni smještaj dok se problem ne riješi”, kazao je Šulić i dodao da su se manje pukotine na zidovima pojavile još nakon majskih poplava, ali ih je sam sanirao.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kočićev vijenac Darko Sabljić rekao je da će sanacija klizišta početi nakon što se završi postupak izrade projektne dokumentacije.

“Učinićemo sve da pomognemo da se sanira kuća. Ukoliko dođe do rušenja objekta, angažovaćemo sve da se porodici Šulić izgradi novi stambeni objekat”; rekao je Sabljić i dodao da na području Kočićevog vijenca ima još klizišta, ali da ona ne ugrožavaju stambene objekte.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković rekao je da će novac za sanaciju klizišta u ulici 1.300 kaplara, koje pored kuće porodice Šulić ugrožava još pet domaćinstava, biti obezbijeđena relokacijom sredstava unutar budžeta ovog odjeljenja.

“Teško je reći koliko će tačno koštati sanacija klizišta, ali neke procjene govore da bi trebalo oko 15.000 KM”, kazao je Novaković

Saobraćaj

Gradonačelnik Slobodan Gavranović rekao je da će biti sanirano klizište i u Hilandarskoj ulici u Priječanima.

On je naglasio da je zbog klizišta u ulici Trla 20 kuća odsječeno od grada, te dodao da je to jedina ulica gdje je saobraćaj u prekidu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/na-kocicevom-vijencu-ponovo-aktivirano-kliziste/||claudebot