U Banjaluci održan sastanak carinskih uprava zemalja regiona

Objavljeno: 18. 9. 2014 u 17:23h

Danas je u Banjaluci dogovorena pravovremena razmjena obavještajnih informacija i buduće zajedničke akcije službenika za sprečavanje krijumčarenja u sastavu carinskih službi Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Sastanak carinskih uprava Regiona1

Rezultat je ovo zajedničkog sastanka, koji se danas održao u zgradi Uprave za indirektno oporezivanje u Banjaluci, na kome su prisustvovali najviši predstavnici UIO, Uprave carina Crne Gore, Carinske uprave Hrvatske i Uprave carina Srbije.

Kako bi se spriječila ilegalna prekogranična trgovina, prvenstveno akciznih roba, ali i ostalih skupocjenih roba, danas je razrađen model buduće razmjene operativnih informacija između carinskih uprava zemalja Regiona.

Pored toga, dogovorene su buduće zajedničke operativne akcije na terenu unutar BiH i susjednih zemalja.

Sve što je danas u Banjaluci dogovoreno imaće za cilj, da se pored otkrivanja nelegalne trgovine, spriječe bilo kakve malverzacije oko povrata PDV-a, koji najviše ostvaruju preduzeća koja se bave izvozom dobara iz zemalja regiona.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-banjaluci-odrzan-sastanak-carinskih-uprava-zemalja-regiona/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])