Mještani Dragočaja traže hitno rješavanje problema korita rijeke i mosta

Objavljeno: 18. 9. 2014 u 19:49h

Mještani MZ Dragočaj pokrenuli su peticiju za hitno rješavanje problema koji im donosi vodotok rijeke Dragočajke i most na njoj, a zbog kojih dolazi do plavljenja objekata pri svakim malo jačim padavinama.

Dragočaj

Prema riječima mještana, dosad je sakupljeno oko 1.200 potpisa, što iznosi petinu od ukupnog broja stanovnika ovog naselja.

“Građanima je već dosadilo da stalno muku muče s poplavama i tim mostom. Zahtijevaćemo da korito rijeke bude očišćeno, produbljeno i prošireno te da urade glavni most”, rekli su mještani.

Dodaju da se još radi na prikupljanju potpisa te da će peticiju nadležnima predati početkom sljedeće sedmice.

“Muka je natjerala ljude da pokreću peticiju. Neki od nas su samo u toku ovog ljeta bili poplavljeni i po tri puta, ljudi su pogubili sve i poslije vode ostali živa bjeda bez igdje ičega”, pričaju mještani.

Milan Vučković, potpredsjednik Savjeta MZ Dragočaj, kaže da je Savjet u listu prioriteta za narednu godinu stavio čišćenje korita rijeke Dragočajke i radove na mostu.

“Korito rijeke bi trebalo proširiti i produbiti, na drugoj strani most je dosta nizak i uzak, pri većim padavinama ponaša se kao brana, nivo vode se u kratkom roku diže i plavi okolne kuće i objekte”, rekao je Vučković.

Dodao je su u mjesnoj zajednici tražili sastanak s gradonačelnikom u vezi s ovim problemom te da još očekuju njegov odgovor.

“S jedne strane podržavam peticiju građana 100 odsto jer ljudima hitno treba pomoći. Koliko znam, donji dio korita su posljednji put pripadnici SFOR-a očistili poslije rata. Sa druge strane ne bih volio da je peticija ispolitizovana jer je predizborna kampanja u toku”, kazao je Vučković.

Šteta od poplava

U proteklim mjesecima, počevši s majskim poplavama, usljed velike količine padavina na području MZ Dragočaj poplavljeno je oko 20 kuća, čiji su vlasnici pretrpjeli veću materijalnu štetu, a voda je poharala i devet privrednih subjekata. Takođe, na području mjesne zajednice plavljeno je preko 100 pomoćnih objekata.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/mjestani-dragocaja-traze-hitno-rjesavanje-problema-korita-rijeke-i-mosta/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])