Povećati broj saobraćajaca u Zelenom Viru

Objavljeno: 29. 8. 2014 u 14:05h

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić najavio je da će naložiti pojačano prisustvo saobraćajne policije u banjalučkom naselju Zeleni Vir, dok se ne završi odabir najpovoljnijeg ponuđača za postavljanje fiksnog radara za kontrolu brzine vozila.

policija

Jovičić očekuje da će kompletna tenderska dokumentacija biti gotova početkom septembra i dodao da je Vlada Srpske obezbijedila novac za ovaj projekat.

“Prošlog mjeseca bio sam u posjeti jednoj renomiranoj evropskoj firmi koja se bavi proizvodnjom fiksnih radara i ovih dana postavljamo testni radar na području Bijeljine”, rekao je Jovičić novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da je Vlada rebalansom budžeta izašla u susret MUP-u koji je više puta tražio postavljanje radarskih sistema.

“Jedan od najvažnijih efekata je preventivno djelovanje na vozače da prilagode brzinu na najugroženijim putnim pravcima, među kojima je Zeleni Vir”, rekao je Jovičić, navodeći da je drugi efekat borba protiv korupcije u redovima MUP-a, s obzirom na automatizovanu obradu podataka.

On je izrazio očekivanje da će ovaj projekat biti završen do kraja godine, ali da sve zavisi od tenderske procedure.

Mještani banjalučkog naselja Zeleni Vir poručili su ranije da neće odustati od protesta, zakazanih za ponedjeljak, 1. septembar, da bi dobili radar koji im je obećan još prije sedam mjeseci.

Mještani kažu da nemaju drugi način da skrenu pažnju na veliki problem u njihovom naselju, jer ni nesreća koja se dogodila prije sedam mjeseci nije bila dovoljna opomena nadležnima.

Izvor: Agencije

 

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/povecati-broj-saobracajaca-u-zelenom-viru/||claudebot