Krov nad glavom za 142 porodice

Objavljeno: 28. 8. 2014 u 16:30h

Izgradnja dvije zgrade sa 142 stana za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, od prve do četvrte kategorije, juče je zvanično počela u naselju Ada, a za to je obezbijeđeno 4,4 miliona maraka.

kro

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić, koji je i ozvaničio početak radova, rekao je da je novac obezbijedila Vlada RS u okviru realizacije Programa stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, dok je lokaciju obezbijedio grad.

“Ranije smo u ovom naselju završili izgradnju zgrada sa 142 stana za boračke kategorije, a porodice će se tamo veoma brzo useliti”, kazao je Đokić i dodao da bi nova zgrada trebalo da bude useljiva u martu ili aprilu naredne godine.

Napomenuo je da bi u toku ove godini trebalo da bude završen program stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija u Srpskoj.

“U toku je izgradnja 670 stanova za boračke kategorije u RS, kao i pregovori za gradnju preostalih stanova. To znači da bi do kraja godine trebalo da bude izrađen ukupno 761 stan”, rekao je Đokić.

Zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić rekla je da je zajedničkim aktivnostima Vlade RS i grada u protekom periodu obezbijeđeno više od 800 stanova za boračke kategorije.

“Na listi imamo još 130 porodica koje su se prijavile za stambeno zbrinjavanje. Vjerujem da ćemo i ovim porodicama pomoći da riješe svoje stambeno pitanje”, kazala je Brkićeva.

Poslije spoljašnjeg uređenja zgrada i pribavljanja upotrebne dozvole za objekte i infrastrukturu slijedi useljenje porodica u već izgrađene stanove.

“U proteklom periodu grad je iz svog stambenog fonda dodijelio 315 stanova porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida”, kazala je Brkićeva i dodala da će grad učiniti sve da porodice što prije usele u novoizgrađene stanove.

Investitor

Izgradnju stanova za boračke kategorije u naselju Ada vodi preduzeće “Graditelj” iz Teslića.

Direktor te firme Milorad Vuković rekao je da će rokovi za izgradnju biti ispoštovani prema ugovoru.

“Kvalitet radova na ovim objektima je na zavidnom nivou”, kazao je Vuković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/krov-nad-glavom-za-142-porodice/||claudebot